Konzultace 50 min • 1 800 Kč
Zobrazit ostatní profily psychoterapeutů v okolíSlužby a ceník služeb
Ostatní služby
Konzultace 50 min
V Jámě 8, Praha
1 800 Kč
Equita Therapy, z.s.
Získal psychoterapeutické vzdělání při Pražské vysoké škole psychosociálních studií, terapeutický výcvik modelu SUR, výcviková supervize u Mgr. Zlámaného. Mimo Psychoterapeutického centra Řipská pracuje ve sdružení Anima-terapie s dětmi z rodin závislých, kde zajištuje docházkové i pobytové programy a konzultace s dětmi i konzultace s rodinami. Také se pravidelně podílí na přípravě akcí pro děti z Pedagogicko-psychologické poradny pro Prahu 1,2 a 4. Získal odbornou praxi ve sdružení Hyperaktivita - tábor pro hyperaktivní děti, Leccos - skupinová terapie a kurzy pro rodiče, sdružení Lata - individuální práce s klienty, z výchovného ústavu Boletice a má dlouholetou praxi vedoucího v turistickém oddíle s pravidelnou činností. Absolvoval také mnohé kurzy zaměřené na kresebné a další neverbální techniky (dramaterapie, kurs transakční analýzy - metodou rozboru komunikace). Mimo to se specializuje na problematiku zejména počítačových závislostí, ale i dalších látkových závislostí.
E.H.
Michal Šefc je příjemný terapeut. Snaží se naslouchat a vyjít vstříc potřebám mě jako klientky. Když jsem si o něco navíc v terapii řekla, snažil se na můj požadavek reagovat.
Michal je spíše naslouchací tip a více bych ocenila jeho vlastní vstupy a vhledy. Což ale pak na základě prosby dělal a naše sezení tak měla úplně jinou dynamiku.
Vřele doporučuji.
Karel
Velká spokojenost. Cítím posun v řešení problému a oceňuji velmi pozitivní přístup. Dobrý pocit přetrvává i mnoho dní po terapii a hodně mi pomáhá zvládat krizové situace. Moc děkuji
H.K.
Michal je velmi trpělivý a pozitivní. Dokáže obsáhnout velkou škálu témat a problémů. Je maximálně korektní a zároveň má smysl pro humor, takže terapie, byť se mnohdy nejedná o veselé historiky z natáčení, nakonec vždy vyznívají optimisticky.
Odpovědi
26 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz
Dobrý den,mohl bych se zeptat,jak dlouho zustava nikotin v tele?
Dobrý den, nikotin se velmi rychle rozkládá na kotinin. Samotný nikotin lze vysledovat v řádu hodin (1-6), pro jeho produkt kotinin se uvádí až 48h. Důležité pro mě také jako pro psychologa zůstává, proč je váš dotaz na známém lékaři, když jde poměrně dobře vygooglit a zda nepotřebujete ještě něco.
trpím silnými úzkostnými stavy, kdy pak nejsem schopná zůstat v klidu, klepou se mi nohy o zem když si sednu, mám pocit že se dusím když si lehnu, zabavit se nějakou činností nepřichází v úvahu, vzhledem k celkovému tělesnému neklidu. Jednou mi takový stav nastal o víkendu, když jsem u sebe zrovna neměla lexaurin a v takovémto stavu jsem strávila dva dny, než jsem se dostala k lékařce, jež mi podala injekčně pravděpodobně diazepam. Na další týden jsem se tedy objednala k psychiatrovi jako urgentní případ. K mým 20 mg Elicei (již užívám již 5 let) ráno mi přidal jeden 30 mg Mirzatenu na večer, Bohužel u těchto léků trvá pár dní/týdnů, než doopravdy zaberou, jediná mnou zaznamenaná změna je taková, že jsem mnohem unavenější a mám problém ráno vstát do práce. Na úzkostné akutní stavy mi byl napsán diazepam 10 mg. Po použití jedné tablety se příznaky sice sníží, ale úplná úleva nepřichází. Je možnost zkombinovat diazepam s 3 mg lexaurinem nebo je lepší řešení použít dvě tablety diazepamu? Výrazně mě tyto stavy omezují při výkonu práce, nemocenskou si ale bohužel z finančních důvodů vzít nemohu.
Předem děkuji za odpověď a přeji příjemný den.
Dobrý den, co se týče léků, doporučuji se obrátit na psychiatry. Také bych rád zmínil, že i na úzkostné stavy mohou pomoci některé psychoterapeutické techniky, například si zkuste vygooglit Mindfulness nebo DBT techniky. Mohl by to být dobrý doplněk k lékům. Přeji pěkný den
Psychoterapeuti s Vojenská zdravotní pojišťovna ČR v Praze
Psychoterapeuti s Oborová zdravotní pojišťovna v Praze