Zobrazit ostatní profily dentálních hygenistů v okolí
Dum zubní péče
Okrouhlická 15, Praha 8, Praha

Zobrazit ostatní profily dentálních hygenistů v okolí

Jmenuji se Markéta a celý svůj profesní život spojuji zdravotnictví se vzděláváním. Profese dentální hygienistky je pro mne posláním a to nejen v ošetřování pacientů, ale i v předávání znalostí dalším generacím a objevováním nových inovací.

Dentální hygienu jsem vystudovala dvakrát, jako Vyšší odbornou školu v Praze, kterou jsem v roce 2002 ukončila jako Diplomovaný specialista a následně pak na Prešovské univerzitě, fakultě zdravotnictví, kterou jsem v roce 2010 ukončila bakalářským studiem. Poté jsem si ještě rozšířila obzory magisterským studiem Andragogiky a Řízení lidských zdrojů, které jsem ukončila v roce 2012. Absolvovala jsem také stáž na Univerzitě v Holandsku a ve Španělsku.

V roce 2010 jsem se stala školitelkou SDA (Swiss Dental Academy) a od roku 2016 působím jako opinion leader pro společnost Ivoclar Vivadent.

Mám za sebou celou řadu publikací pro laickou i odbornou veřejnost, rozhovorů pro různá media a podcastů.

Jsem členem Asociace dentálních hygienistek, kde jsem byla i na pozici viceprezidentky a člena prezidia.

Od roku 2012 jsem působila jako odborný lektor na Vyšší odborné škole zdravotnické a střední zdravotnické škole Alšovo nábřeží, od roku 2020 jako vedoucí oboru Diplomovaná dentální hygienistka a od roku 2023 jako vedoucí oboru Diplomovaný zubní technik. V srpnu 2023 jsem své působení ve škole ukončila.

Aktuálně pracuji na pozici COO a team leader DH pro MILES dental care, aktivně se nadále věnuji lektorské, edukační činnosti a publikační činnosti.

Velmi profesionální a příjemný přístup. Jsem vždy moc spokojený s ošetřením i s výsledky - poprvé jsem zjistil, že ošetření u zubaře může být i příjemné (!). Doporučuju!

Odpovědi

4 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz

Dobrý den, zkusila jsem kouřit a vykouřila jsem cca 2 krabičky za celou dobu,už nekouřím 7 měsíců a pořád mám na jazyku bílý povlak.Nevíte jak se povlaku zbavit?Děkuji

Dobrý den, bílý povlak může být přičinou celé řady onemocnění, od banálních až po vážná, doporučuji Vám navštívit lékaře, který přesně stanoví diagnózu. Hezký den, M.

Mgr. Markéta Marušanová

Dobrý den, chci se zeptat, příští týden mám jít k zubaři na dentální hygienu, ale v souvislosti s koronavirem se bojím a váhám zda tam mám jít. Nic mě nebolí, tak nevím zda návštěvu ještě třeba o měsíc odložit a nebo zda tam jít. Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den, zubní ordince mají přísný hygienický režim, za měsíc se určitě ni nezmění, Covid tu s námi bude ještě minimálně několik let. Naopak, zdravá dutina ústní je po Vaše tělo i imunitu velmi důlžitá, takže bych návštěvu neodkládala. Hezký den, M.

Mgr. Markéta Marušanová
Prohlížet všechny odpovědi