Aplikace sluchadel, ušní mikroskopie, audiologie, tympanometrie
Endoskopie +1 Více
Komplexní služby v celé oblasti orl
Zobrazit ostatní profily otorinolaryngologů v okolíSlužby a ceník služeb
Ostatní služby
Aplikace sluchadel, ušní mikroskopie, audiologie, tympanometrie
Endoskopické operace nosu
Endoskopie
Komplexní služby v celé oblasti orl
R.P.
Pan doktor Pernikář mě vždy vyšetřil bez jakýchkoliv doporučení od jiných lékařů. Díky němu mi před třemi lety zjistili vzácnou nemoc, na kterou bychom asi jinak nikdy nepřišli. Je vždy ochotný, snaží se pacienta vyslechnout do podrobna a také se doptává. Byla jsem pokaždé spokojená.
Pavel M
Bohužel nemohu doporučit. Pan doktor mě léčil s ušima 5 let a nevěděl si s problémem rady. Postupem času mne začal obviňovat, že si za potíže mohu sám, jeho komunikace byla velmi nepříjemná, snažil se mě urážet a zesměšňovat. Zároveň jeho odborný názor si v čase mnohokrát protiřečil. Tak jsem se rozhodl přejít na jiné ORL - kde mi problém vyřešili během 2 týdnů a od té doby žádné potíže nemám.
Daniel K.
Když už jsem dorazil se stejným problémem znovu po 14 dnech, dostalo se mi dobré péče ze strany doktora. Měl jsem komplikace a podezření na ne tak častou diagnózu. Pan doktor tedy provedl vyšetření, diagnózu potvrdil a nasadili jsme správné léky. Situace se tak postupně zlepšuje a jsem tedy rád za tu návštěvu.
Jan Novák
Asi nejlepší obvodní ORL specialista u kterého jsem kdy byl.
Zanícený zvukovod z bazénu(plavu často) s infekcí co dost bolela mi ošetřil jako jediný bez bolesti, taktéž to co s tím udělal pomohlo ze všech nejrychleji, ani jsem to pak nevnímal.
Vysvětli mi aspekty dalšího úrazu a stavu po něm, nenutil mě do ničeho na rozdíl ve FNM a pochopil jsem, že přesné matematické řešení nemusí být.
Nepředepisoval mi zbytečně léky, které všeobecně nemám rád.
Má extra paměť a pamatuje si lidi i po dlouhé době, aniž kouká do karty. A nesplete si je(na rozdíl od FN Bulovka Svárovský)
Doporučuji rozhodně více nekonečné čekání v orl ambul FNM/VFN a pod.
P.S. Měl jsem nekonečná krvácení z nosu. Asi 2-3 desítky ORL specialistů v skoro desítce lékařských zařízení mi vypalovaly cévy v nose, dávaly Hemox gel a pod.
Pana dotkora Perníkáře jediného napadlo mi v 34 letech změřit tlak. 175/122(asi kafe)
Kdyby mi to tenkrát neřekl, tak jsem mrtvý.
Teď mám 120/60 a netekla mi krev z nosu roky.
Doktoři s mnoha tituly, fakultní nemocnice, soukromé drahé ORL a byl jediný koho to napadlo !!
Lenka I.
Nikdy jsem na žádného lékaře nepsala stížnost, ale zde jsem poprvé byla donucena udělat výjimku. Přístup mě šokoval. Na stránkách ORL Betka stojí, že velmi rádi přijmou připomínky a kritiku. Na můj email ani po téměř dvou týdnech nikdo nereagoval. Zde můj email:
jsem pacientkou z Klánovické pobočky ORL Betka, kam chodím již několik let a vždy jsem byla velice spokojena a několika známým jsem již Klánovickou doporučila.
Bohužel dnes byla v této ordinaci dovolená, zastupují údajně další pobočky, např. na Vinohradské, kam jsem přijela a rovněž dovolená. Navštívila jsem tedy pobočku v Olšanské (MUDr. Vladimír Pernikář), kde jsem se setkala s tak špatným jednáním, že cítím povinnost Vám napsat. Přišla jsem s akutním problémem v nosohltanu, během vyšetření jsem se zmínila, že se léčím s chronickým únavovým syndromem (který vznikl po infekční mononukleóze), boreliózou a dalšími infekcemi již 16 let a nejsem z důvodu velkého fyzického vyčerpání schopna již dva roky pracovat.
Od této chvíle se ke mě pan doktor začal chovat velice nepěkně. Začal se do mě navážet, řekl mi, že nevypadám, že by mi cokoliv bylo (trpím denně velkými bolestmi celé páteře, často končím v nemocnici, někdy si nedojdu ani nakoupit kvůli stavům vyčerpání a je pro mě náročné se pohybovat i po bytě, jsem závislá na své rodině a okolí, nejen fyzicky, ale i finančně). Pan doktor neustále zpochybňoval každé mé slovo, byl nepříjemný a napadal mé diagnozy i léčbu lékařů v minulosti. Opakovaně vyžadoval, ať mu vysvětlím, proč mi dávali léky na podporu imunity, když podle jeho slov mi nic není. Snažila jsem se mu vysvětlit, že nejsem lékař, abych mohla svůj zdravotní stav odborně posoudit a řídím se doporučenou léčbou imunologa, neurologa a dalších lékařů, u kterých jsem dlouhodobě vedena.
Pan doktor mě viděl poprvé v životě několik minut, neměl možnost nahlédnout do mé zdravotní dokumentace, vyšetření, a proto je pro mě naprosto neuvěřitelné a neakceptovatelné, aby mě takto během celého vyšetření opakovaně napadal a ponižoval. Přišla jsem s problémem v nose a k tomuto tématu mě odbyl jednou větou, místo toho se stále vracel k problémům, které řeším dlouhodobě na jiných odděleních a dával mi jasně najevo, že mě považuje za simulanta. Prošla jsem za posledních 16 let mnoho ordinací, ale s tak ponižujícím přístupem jsem se ještě nesetkala, velice mě to zaskočilo a musím říct, že je mi to i líto.
Věřím, že existují lidé, kteří si své zdravotní problémy vymýšlejí nebo hřeší na diagnózu G93.3, ale věřte, že s vysokou školou a znalostí cizích jazyků bych mohla vydělávat solidní peníze a už jen z finančního hlediska bych musela být hloupá, kdybych zůstávala dobrovolně na úřadě práce, stát mi nepřispívá ani korunu - to na vysvětlenou, pan doktor se patrně domnívá, že jsem na úřadě práce, abych zneužívala státní finance. Podstatnou věcí je samozřejmě život v každodenní bolesti a vyčerpání.
Nikdy jsem nepsala žádnou stížnost na lékaře, ale celá věc se mě velice citelně dotkla a přála bych si, aby další pacienti nemuseli od pana doktora zažívat podobně ponižující a nevhodné chování.
Děkuji za pochopení.
S pozdravem
Ing. Lenka I.
Klára Čejková
Tento lékař mi byl doporučen mou kamarádkou. Musím říci, že je velmi milý, pečlivý a trpělivý. Určitě mohu jen doporučit.
Jiří Kirschner
Po dvou minutách zrušil veškeré verdikty mé obvoďačky, mé ORL lékařky (15let "neviděla žádný problém") a mého psychoanalytika (doporučení obv.lékařky, jenž mne nedokázal ani uvést do hypnózy, prý má chyba, že prý to neumím:-). Doporučil mne na již provedenou mukotomii a rhinoplastiku. Díky tomuto pánovi mohu po 15ti letech obvyklé "práce" lékařů ČR spát bez dlouhodobých dusivých snů déle než dvě hodiny v kuse ..vlastně spím úplně normálně. Víte jaké to je? Vlastně nevíte. Nejdříve zkuste 15 let nespat:-)
Jan
Jeho péči a chování nemám co vyktnout.
Neodbyl mě, trpělivě mi vysvětlil, co mi je a jaká bude nejvhodnější léčba.
Byl milý a vtipný.
Léčba mi ještě tentýž den ulevila od bolesti a za pár dní jsem byl úplně zdráv.
Klára
Mně osobně pan doktor po vyšetření poslal na specializované oddělení, kde mi řekli, že co mi sdělil pan doktor, není tak úplně pravda. Kamarádce dal na zalehlé ucho prášky, které nezabraly.
Pan doktor je sice hodný, ale přišlo mi, že se svým chováním hodí spíše právě k těm dětem.
TTT
Moc hodný a trpělivý lékař, který vše pečlivě vysvětlí. Umí hezky jednat s malými dětmi.
1 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz
Dobrý den, již asi dva roky mám na pravé straně krku nebolestivou bouličku cca 1,5 cm velkou. Můj praktický lékař tvrdí, že se jedná o zduřelou uzlinu a že v některých případech může zůstat zvětšená dlouhodobě. Já mám ale obavu, aby se nejednalo o něco vážného. Měla bych podstoupit nějaká vyšetření?
Viz doplněný následující dotaz.
Otorinolaryngologové s Vojenská zdravotní pojišťovna ČR v Praze
Otorinolaryngologové s Oborová zdravotní pojišťovna v Praze