Zobrazit ostatní profily psychologů v okolíCeník
klientka
Přišla jsem k němu s pár problémy, které jsem si nesla z poněkud smutného dětství. Ale přišla jsem bez psychiatrické diagnózy, jen jsem se potřebovala vyrovnat s tím, co jsem si prožila. Po 9 letech velmi diskutabilní „péče“ jsem v podstatě utekla s diagnózou depresivní poruchy, sebevražednými sklony a nadopovaná antidepresivy. Byť už je to několik let, co jsem terapii ukončila, důsledky léčby tohoto doktora si v podstatě nesu doposud. Níže uvedené příspěvky mi potvrdily to, nač jsem za ta léta terapie přišla: Dvořáček (nemám chuť užívat titul doktor) má své klienty rozdělené do dvou skupin – ty, kterým se věnuje k jejich spokojenosti, a ty, které přinejmenším odbývá (a šťastni ti, které pouze odbývá a kteří po jisté době odcházejí bez následků). A jak jsem se dočetla, nejsem sama, kdo několikrát zažil velmi nezdvořilé, až v podstatě ponižující odmítnutí v době, kdy jsem se dostavila v řádně domluveném termínu. K mému překvapení však lze na internetu nalézt, že je pokládán za předního odborníka. Pokud se třeba chirurg dopustí pochybení, které má dopad na pacientovo zdraví, lze se obrátit na lékařskou komoru, aby prozkoumala, zda se jednalo o chybný odborný postup, u psychoterapie to jde však asi stěží. Jinak bych již dávno podnikla patřičné kroky.
Slunko
Pan doktor má kolem sebe "stádo" věrných přiznivců, kteří si nedovolí mu cokoliv říct, pěstuje si je, on potřebuje je a oni jeho. Chodila jsem roky a často se mi stalo,ze jsem byla objednaná a nikdo mi neotevřel a bez omluvy tam nebyl, je to neprofesionální, v dnešní době telefonů a také to nabourává důvěru v terapeuta. Kor, když člověk jede z daleka a nebo si vezme v práci dovolenou. Pokud zavoláte do ordinace, buď z důvodu objednání a nebo zrušení termínu, doktor je nepříjemný. Pokud pošlete email a zrušíte termín předem, tak riskujete, ze si to nepřečte a pak odveta je taková, že Vám zruší všechny další termíny a požaduje pauzu v terapii. Také nedodržuje lékařské tajemství a o Vašem zdravotním stavu informuje osoby blízké, které k němu také chodili a varuje je, že na to si u Vás budou muset zvyknout a že jestli s tim budou schopni žít, ale zapomíná na to, že někdo si touží udělat zkušenost sám a že je to jenom jeho pohled na člověka, který se vůbec nemusí zakládat na realitě. Kdyby spolu žili jen lide dokonalí, tak lidstvo vymře. Bylo by slušné říct, promiňte já Vám neumím pomoct a ne si hrát na všemocného mága a dělat z lidí .....
marek
Úžasný člověk, charismatický pán, když je třeba pracuje s tělem, vynikající práce se sny i obyčejný člověčí kontakt, zájem. As jsem však nebyl akutní a jednou za měsíc je mi takové meducíny málo. Přesto zaslouženě plný počet hvězdiček.
Ina
Byla jsem u pana doktora asi na deseti sezeních. Je určitě zajímavým člověkem, je mi sympatický jeho zájem o jógu. Nicméně jsem měla pocit, že si se mnou neví rady - zkoušel víc přístupů, např. na jeho jsem smolila několik hodin životopis, na který se pravděpodobně ani nepodíval, zkoušeli jsme holotropní dýchání a já už nevím co (pár let tomu nazad :-). Pak mě taky jednou pěkně vypekl, když jsem přijela (z Hradce Kr.), a po dlouhé cestě vlakem (vzala jsem si na to dovolenou) jsem naštvaná jela zpět, protože mi neotevřel... Možná to byla součást "terapie", každopádně jsem se cítila jako blbec.
Lhassamag
konstatuji že Dr.Dvořáček je velmi dobrý psycholog, protože posune člověka tam, kde ho chce mít, což je z hlediska terapie velmi dobré. Umí i z toho důvodu velmi dobře několika slovy ublížit tak, že to hodně bolí. Je obětavý, věnuje hodně času akutním pacientům a těm, kteří jsou v nouzi. Ale dovede se jich i obratně zbavit tím, že je pozve na určitý den a hodinu a tehdy tam prostě chybí - buď s omluvou na nemoc, nebo bez omluvy. Snad nebere v úvahu to, že si člověk vezme volno kvůli návštěvě u něj...Ale asi má moc pacientů a může si vybírat to, co ho zajímá. Nicméně pomohl mi a to stačí...
Lhassamag
Jsem ráda, že nejsem sama pokud se jedná o odmítání a nepřístupnost a chápu to. Byla jsem dlouhodobým pacientem a konstatuji, že p. doktor uměl pomoci a byl velmi obětavý. Nicméně uměl i jedinou věrou hodně ublížit, tak že to hodně bolelo. Asi byl rád, že jsem se částečně zbavila depresí a naučila jsem se s tím zbytkem žít. Mrzelo mě, že se mi velmi obratně vyhnul a odmítl mne - ale chápu ho. Má určitě hodně pacientů a tak mu nevadí, když se některého zbaví. Hodně ví a hodně s těmi vědomostmi umí zacházet, ale má i pár hodně lidských chyb.
Zuzana
je to k smíchu či k pláči? znám dva lidi velice důvěrně , jeden k němu chodí 25 let a druhý 10let. A já,si opravdu myslím,že si je hýčká,aby jej neopustili a je na nich závislý a také oni na něm.Je to můj názor jinak by je nechal odejít...
Jana
Nevím, jak to dělá, nebo čím to je, ale když jsem u něj, automaticky se mi vybavují všechny "uklizené" pocity a emoce. Vždy se s ním dostávám k jádru věci. Dr. Dvořáček je velmi inteligentní, když je potřeba, je chápavý, když je potřeba, umí s laskavým humorem a lehounkou a jemně ironickou nadsázkou člověka nakopat do zadku, což velice oceňuji. Souhlasím se všemi, kdož napsali, že umí klienta nenápadně přimět, aby sám nalezl to správné řešení. Nedám na něj dopustit! Je to kamarád a zároveň autorita.
V posledni dobe se mi mnozi pripady, kdy jsem byla standardne objednana a pan doktor bez predchoziho zavolani neni pritomen bud vubec a neordinuje a nebo otevre a rekne Vam, ze ma neco rozdelaneho, potom, co stojite 15 minut u dveri a nikdo neotvira..a na dotaz, kdy mate prijit odpovi, prijdte zitra, na dotaz, kdy zitra odpovi, mam neco rozdelaneho..
Sluselo by se, alespon dopredu zavolat a zrusit termin, pokud vim, ze nebudu ten den vubec ordinovat, aby si na to clovek v praci nemusel brat ZBYTECNE dovolenou a necestovat 2 hodiny MHD...A nebo na polozene otazky, kdy zitra neodpovidat uplne jinym konstatovanim, kt. uz jste predtim slysela - mam neco rozdelaneho..
Pro 21.5.2009 08:24:03
Promiňte, že Vás oslovuji,nevím, zda je to správné,ale zvědavost mně nedá.
Vážně docházíte deset let k psychoterapeutovi ? Panejo,to se skláním.K jednomu jedinému a ještě Vás nevyodil.Musíte být asi hodná bytost.
Já během deseti let zničila osm terapeutů. Vždy je něčím tak děsně rozčílím.Říkají, že mám obrovský dar naštvávat lidi.Že jsem hyperkritická a nabourávám psychickou rovnováhu terapeutovi.Prostě všechna hypernegativa.Že zabiju a zničím vše v zárodku i terapii.Vypadá to, že všechno sice dělám špatně,ale s velkou svědomitostí.Neunesou jaká jsem.Já si myslím, že i kaštan se dá vzít do rukou ,aniž bych se o něj popíchala,tak jako ježka a i dikobrazi se přece k sobě tulí,aby si dávali teplo a zároveň se nepopíchali.Bodlinky je přece jen chrání od nebezpečné blízkosti. Nemusí to být přece hned zbraň.Může to být jen ochrana.
Deset let s jedním člověkem v tak otevřeném vztahu.Já vydržím s člověkem sotva hodinu a musím prchat.
Musím Vám ještě jednou smeknout poklonu.Jste vážně dobrá.
Kdyby jste chtěla a mohla.... KastanekKa@seznam.cz
Upravit nebo spravovat profilPsychologové s Vojenská zdravotní pojišťovna ČR v Brně
Psychologové s Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR v Brně
Psychologové s Revírní bratrská pokladna, zdravotní pojišťovna v Brně