Neurologická klinika
Kyjevská 44, Pardubice

Oborová zdravotní pojišťovna

Zobrazit ostatní profily neurologů v okolí

Umístění: Neurologická klinika zdravotní problémy

Chodila jsem k paní doktorce do Přelouče. Velice příjemná a ochotná. Veškeré mé problémy se snažila se mnou řešit. Škoda,že se odstěhovala :-(

Příjemná a sympatická mladá doktorka. Ze dne na den jsem nemohl hýbat špičkou nohy, samozřejmě panika, myšlenky na mrtvici, ALS a to nejhorší. Ihned mě vyvedla z omylu a uklidnila. Navíc mě pardubická neurologie přijala hned ten den, kdy jsem dostal doporučenku od obvoďáka, moje spádová nemocnice v Litomyšli by mě vzala až 3 měsíce.

8 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz

Dobrý den, přítel má už od střední školy migrénou. Tento týden (po třetí v živote) se mu přihodila následující událost. Kromě bolesti hlavy, došlo i k mravenčení konečků prstů s doprovázenou ztrátou řeci (nemůže si vzpomenou na názvy obyčejným věcí, doba rozpomínání je cca 30 minut) a ztrátě zraku, kdy vidí jen na jedno oko. Daná situace mě zklidňuje, vzhledem k tomu že mu je 25 let. Děkuji za odpověď.

Dobry den, chápu dobře, že potíže již odezněly a jsou vždy přechodně při migréně? Pokud ano, navštěva neurologa k objednání. Pokud trvají - t.j. přítel má nyni stále potíže s viděním do jedné strany, poruchu řeči ap, pak vyšetření nejlépe zítra.

MUDr. Vendula Bernáthová

Dobry den,asi pred 4 dnami som si nahmatala na kosti za uchom na hlave taku hrcku, alebo teda je to ta kost vyvysena a na konci sa mi zda ze trolilinku makke, ale neviem to presne opisat, no na internete som nasla uz hocico, a strasne sa bojim ze to je rakovina,nemozem spavat, min.tyzden mi vysetrili krvny obraza moc, vsetko OK. Bojim sa, lebo teraz je koronavirus, tak ma nikde nevysetria ani obvodak, ani pohotovosť a je risk ist do nemocnice,ja sa bojim,ze nez toto skonci, budeneskoro, alebo ked dostanem nedajboze ten virus, tak som ohrozena, ked by som to mala nelieceny nador. Trpne mi to, a scervenia to, asi ked si to hmatam, a uz druhy den ma strasne boli hlava, a strasne sa bojim. viem, ze min rok v lete som to ukazovala na usnom tu kost a nic mi doktor nepovedal, neposlal ma nikde, ale nepamatam si, ci to bolo taketo iste alebo co.

Dobrý den, z Vašeho dotazu je zřejmé, že obava a úzkost maji nemalý podil na Vašich potížích, kdybyste se jich dokázala zbavit, viděli bychom, které z potíží zůstaly ( je to těžké, vím). To, co popisujete za uchem, mi nepřipadá jako něco, při čem bych měla podezření na zhoubnou nemoc a již vůbec bych nepřemýšlela tak daleko a kombinovala málopravděpodobné závažné onemocnění se současnou epidemiologickou situací. Spíše nějaký kožní lokální zánět, těžko ale soudit. Nejlépe probrat situaci s praktikem, pokud máte obtíže akutně, t.j. dny, maximálně týdny, pak mu zavolejte již nyní. Bolí - li Vás tak silně hlava, bylo by to i vhodné. Ale pokud se potíže táhnou již měsíce či delší dobu, pak situace vyčká skončení pandemie. Pokud Vás však obavy zneklidňují natolik, ze vám silně ovlivňují životní pohodu,a to se z Vašeho dotazu zdá, pak eventuálně lze zvážit předpis antidepresiv či léků na zklidnění toho stressu . Snad jsem Vám pomohla

MUDr. Vendula Bernáthová
Prohlížet všechny odpovědi