Zobrazit ostatní profily neurologů v okolíCeník
Hanka H.
Paní profesorka je nejen skvělá a obětavá lékařka, která pro pacienta dělá o 200% více, než je, bohužel, obvyklé, hledá nové možnosti, jak pacientovi pomoci.... Je úžasná osobnost, chápavý, laskavý, empatický člověk s velkým srdcem, kterých není nikdy dost a bohužel, čím dál méně i mezi lékaři... Jsem její vděčná pacientka a vím, že dokáže poradit, pomoci, povzbudit...a mám ji velmi ráda, je úžasná!!!!
Paní doktorka je velice vlídná, chápavá a hlavně skutečná kapacita ve svém oboru. Kéž by bylo takových lékařů více!
Odpovědi
3 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz
Dobrý den, prosím o Vaši radu. V lednu jsem onemocněla zápalem plic a hned po dobrání antibiotik se u mě vyskytnul ,, podivný'' třes nohou , který mě nedovolil vůbec spát. Přikládala jsem to bolesti krční páteře, protože jsem asi 14 dní ležela vzpřímeně kvůli nemoci a úmornému kašli. Byla jsem u neuroložky, která nic neshledala zvláštního jen , že mám hrozně ztuhlou krční páteř a krom rehabilitací mě poslala za psychiatrem pro antidepresiva. Kvůli koronaviru jsem se samozřejmě nikam nedostala, jen jsem byla na odběr krve(ta byla v pořádku) a ještě jsem se objednala k fyzioterapeutce, která mě řekla , že mám hodně přetíženou krční páteř a nemyslí si , že by to bylo psychického rázu. Ke všemu pohyb , jakkékoliv cvičení i např.joga na krční páteř mě celý stav zhoršuje, hlavně nohy a třes v nich nejvíce v noci. Připadám si jako hypochodr, mám pořád velké bolesti zad, v podstatě nemohu nic pořádně dělat, cítím se na 60 let a to je mi 35 let. Mám dvě malé děti a měla bych být v produktivním věku a přitom jsem na odpis. Nevím , zda je to skutečně psychického rázu anebo to nemůže být nějaká nemoc (Roztroušená skleroza, plicní chlamydie, alergie na lepek a já nevím co všechno) myslím, že se mi toho motá v hlavě dost, že tím pádem je to začarovaný kruh - mám úzkosti ze svého zdrav.stavu anebo je původ psychický. Nikam se na vyšetření nedostanu a doma se zkouším vše možné. Jím zdravě, medituji, snažím se cvičit, i když je mi vždy po tom hůře , užívám bylinky, ale nejhorší jen ten každodenní třes . Někdy je slabší, když cvičím tak silnější. Je to již tři měsíce a už jsem ze své situace zoufalá. Chci se cítit zase zdravě a fungovat a hlavně se pořádně vyspat. Děkuji za jakkoukoliv Vaši radu.
Možností je i specifická porucha spanku, tzv. foot tremor, vyžadovalo by to vyšetření ve specializované spánkové laboratoří. Prof. Nevšímalová
Obracím se na vás s dotazem - každé ráno mám problém se probudit - otevřu oči a ihned zase zavřu protože se cítím hrozně ospalý a vyčerpaný, snažím se zvednout z postele ale prostě to nejde, úplně vztanout se mi povede třeba za hodinu. Druhý a podle mě související problém je že se přez den najednou začnu cítit ospalý, padají mi víčka i když něco dělám nebo jen sedím a chce se mi hrozně spát. Spím zhruba 8 - 10 hodin denně. (Podle doktora trpím i lehčí formou bipolární poruchy a sociální fóbií ale to podle něj nemá na spánek vliv) Co by mohlo být špatně a jak to řešit? Děkuju.
Zvýšená potřeba spánku může často souviset s psychickými poruchami, může však být i nezávislá na nich. Vhodné by bylo vyšetření ve specializovaném centru pro spánkové poruchy - nejprve ambulantní a zjistí-li se potřeba, i vyšetření ve spánkové laboratoři. Prof. Nevšímalová
Neurologové s Vojenská zdravotní pojišťovna ČR v Praze
Neurologové s Oborová zdravotní pojišťovna v Praze