PŘI VÝBĚRU TERMíNU MůŽETE VYBíRAT ZE DVOU PRACOVIŠŤ v BRně.

Někdy v životě přicházejí situace, na které naše aktuální síly nestačí - úzkosti, deprese, panické ataky, těžkosti ve vztazích. Pomohu vám zorientovat se ve vlastních emocích a vzít svůj život zpět do vlastních rukou - prostřednictvím soustředěného rozhovoru, výtvarným vyjadřováním, nacházením osobní symboliky snů, prací v pískovém poli. Pomohu Vám s nácvikem relaxačních a uvolňovacích technik. Mám výcvik v Open dialogu a zkušenosti z práce se vztahovou sítí. Věnuji lidem s duální diagnózou - závislostí v souběhu s duševním onemocněním.

Více O mně
  • Cena za nejlepší kvalitu zdravotní péče na základě skutečných hodnocení od pacientů.

• Návykové nemoci

• Terapeutická konzultace

1 100 Kč

Publikace a články

Články

Můj pocit ze sezení je velice příjemný a uvolňující.

• Umístění: Terapie pod Špilberkem Terapeutická konzultace

• R

Paní Radka krasne naslouchá, vnímava, empaticka, maminka je spokojená

• Umístění: Terapie pod Špilberkem Terapeutická konzultace

• T

Sezení bylo příjemné a cítila jsem se bezpečně po celou dobu.

• Umístění: Následná péče Terapeutická konzultace

Byla jsem moc spokojená. Empatická, zkušená, žádné rady, ale velmi dobré naslouchání. Nabízela mi jiné úhly pohledu. A fajn bylo využití i práce s pískem. Pomohlo mi to s úzkostma a propadama nálady.

• Umístění: jiné místo Jiný

Mgr. Radka Zábojová

Dobrý den paní Jano, děkuji za zpětnou vazbu, jsem ráda, že se Vám daří:), s pozdravem,RZ

• I

Paní Radka, je velmi dobrou podporou a průvodcem životními událostmi. Má zkušenost s arteterapií byla velmi dobrá a vřele doporučuji.

• Umístění: Terapie pod Špilberkem problémy s psychikou

5 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz

trpím silnými úzkostnými stavy, kdy pak nejsem schopná zůstat v klidu, klepou se mi nohy o zem když si sednu, mám pocit že se dusím když si lehnu, zabavit se nějakou činností nepřichází v úvahu, vzhledem k celkovému tělesnému neklidu. Jednou mi takový stav nastal o víkendu, když jsem u sebe zrovna neměla lexaurin a v takovémto stavu jsem strávila dva dny, než jsem se dostala k lékařce, jež mi podala injekčně pravděpodobně diazepam. Na další týden jsem se tedy objednala k psychiatrovi jako urgentní případ. K mým 20 mg Elicei (již užívám již 5 let) ráno mi přidal jeden 30 mg Mirzatenu na večer, Bohužel u těchto léků trvá pár dní/týdnů, než doopravdy zaberou, jediná mnou zaznamenaná změna je taková, že jsem mnohem unavenější a mám problém ráno vstát do práce. Na úzkostné akutní stavy mi byl napsán diazepam 10 mg. Po použití jedné tablety se příznaky sice sníží, ale úplná úleva nepřichází. Je možnost zkombinovat diazepam s 3 mg lexaurinem nebo je lepší řešení použít dvě tablety diazepamu? Výrazně mě tyto stavy omezují při výkonu práce, nemocenskou si ale bohužel z finančních důvodů vzít nemohu.
Předem děkuji za odpověď a přeji příjemný den.

Dobrý den, zdá se, že jste v péči psychiatra již delší dobu, chápu, že ne vždy můžeme využít nemocnsnkou, s úzkostnými stavy se však pracuje také v rámci psychoterapeutického procesu, nalezením spouštěčů, změnou životního stylu či úpravou životních postojů. Opírat se pouze o medikamentozní léčbu je z dlouhodobého hlediska nepříliš výhodné.

Dobrý den přeji,
poslední rok se potýkám s problémem špatného soustředění, častých bolestech hlavy, křečí po celém těle a pocitu nevolnosti.
Všeho kromě soustředění se dá za pomocí mastí a léků na krátkou dobu zbavit, avšak problém se soustředěním se mi zatím nepovedlo vyřešit ani s léky. Bohužel jsem stále studentem a blíží se mi velké zkoušky a především maturita. Také se celkem bojím navštívit odbornou pomoc z důvodů zjištění nějaké psychické choroby například. Chtěla jsem pouze zjistit, zda jsou i jiné možnosti jak soustředění získat zpět, o jiné přetrvávající problémy se zatím nezajímám i přes to, že pravděpodobně s tím mají něco společného.
Předem děkuji za zpětnou vazbu.

Dobrý den, soustředění je schopnost, kterou můžeme trénovat. Nemusí jít přímo o nějaké somatické onemocnění nebo psychickou poruchu. V první řadě je dobré informovat se, jak si pomoci - napr. zmapovat si, jaké faktory mé soustředení ruší, kam věnuji svoji pozornost a pod. Určitě se v tomto směru má smysl poradit s AI, edukovat se. Někdy ale infomace nestačí k tomu, abychom se doporučeními začali řídit, určitě pak má smysl najít odborníka - psychoterapeuta, psychologa a poradit se.

Prohlížet všechny odpovědi