Věnují se také tématu vzteku a jeho zdravého zvládání.
Nejsem smluvním pracovištěm zdravotní pojišťovny. Klienti si službu hradí sami.
Zobrazit ostatní profily psychoterapeutů v okolíSlužby a ceník služeb
Nejčastěji hledané služby
Psychoterapie
Psychoterapie závislostí
Rodičovské vzdělávání
Mgr. Petra Cinková
Názory pacientů se rychle objeví
Napište svůj první názor
Už jste navštívili Mgr. Petra Cinková? Podělte se o svůj názor. Ostatní pacienti budou vděční za pomoc při výběru nejlepšího specialisty.
Přidejte svůj názorOdpovědi
2 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz
Dobry den,
Mam dojem, ze osoba blizka trpi dusevni nemoci. Chtel bych se zeptat na nazev dusevni nemoci. Kdyz dotycna osoba sama sebe poskozuje. Nemyslim fyzickym sebepozkozovanim, ale vyslovene psychickym sebeposkozovanim. Zkratka schvalne falesne predstira o sobe spatny obraz, image pred odstatnimi. Vymysli a prezentuje se o sobe spatnymi vecmi, ktere nikdy neudelala. Existuje pro tuto nemoc nejaky konkretni kvalifikovany nazev?
Dekuji,
Tomas
Dobrý den, sebepoškozování jako takové není duševní onemocnění. Je to zpravidla symptomem , přestavuje vyústění vnitřní nepohody a nebo doprovází jiná duševní onemocnění. Velmi často se se sebepoškozováním setkáváme u dětí a dospívajících včetně adolescentů. Pod slovem sebepoškozování si většinou představujeme řezání, pálení a jiné hlavně fyzické ubližování sobě sama. Patří k němu ale i představy o své smrti anebo vystavování se rizikovým situacím. Takhle na dálku je ale těžké říct, jestli se v případě, který popisujete, jedná o sebepoškozování anebo jsou k takovému chování jiné důvodu.
S přáním hezkého dne, Mgr. P. Cinková
Zdravim, jsem dvacetiletá dívka, která má problém se závislosti na pervitinu. Tuto závislost jsem před necelým rokem léčila v PL. Léčbu jsem ukončila po 14 dnech, rozhodnuta, že tahle zkušenost mi bohatě stačí k tomu, ať vidím jak nechci dopadnout a rozhodnuta jit pracovat. Vydržela jsem to necelý půl rok. Bez jediné dávky! Bohužel jsem tuto situaci, ve které jsem na sebe byla tak hrdá* podcenila a "zcela výjimečne si dala". Dnešním dnem, cítím že se zase ženu do velkého pruseru, který se zvětšuje za každou dávkou která už je ze zcela výjimkou téměř rutinou.
Chtěla bych vědět, jestli je nějaká šance, na to aby mi nějaké prášky (před odjezdem na léčbu jsem potřebovala vyjádřeni psychiatra, a ten mi tuto alternativu nabízel, ja odmitla s tím že mi přijde hloupost řešit závislost nějakou další závislosti. Bylo mi řečeno že mam poruchu pozornosti a tedy pervitin jakožto stimulant mě jakýmsi způsobem ulidni, uspořádá myšlenky, pomáhá mi řešit neptijemne situace bez stresu, atd . ) pomohly s touto nešťastnou situaci? Mám obavy z toho že na mě léky nebudou účinkovat, jelikož mé tělo je zvyklé na větší množství chemických láteklátek , které jsou obsaženy v perníku..
*(že jsem silná na to pracovat a fungovat jako normální společnost bez drog)
Děkuji za názor.
Dobrý den, nejprve bych chtěla moc ocenit, co jste dokázala i to, že máte zájem ve své abstinenci pokračovat. Zavilost je komplexní problém a její léčba je určitě dlouhodobá. Zatímco nejprve přichází síla a vůle žít bez drog a abstinence je brána hodně silově, postupně je potřeba hledat příčinu zavilosti (Jak to, že jsem bral/a? Co mi to dávalo?) a buď jí ze života odstranit anebo hledat cesty, jak mohu problémům čelit i bez podpůrné látky (drogy). Tento proces je ale pro samotného člověka obtížný a myslím, že bude dobré, pokud vyhledáme služby odborníka, který se tématu adiktologie (= léčba závislostí ) věnuje a má s ní zkušenosti. Přeji Vám mnoho sil a držím palce!