Konzultace v oboru plastické chirurgie
Ostatní služby
Konzultace v oboru plastické chirurgie
Praha,
Ordinace
Specializace a preferovaná oblast činnosti
Rekonstrukční plastická chirurgie
Zabývá se především chirurgií ruky a obličeje, léčbou ztrátových poranění měkkých tkání, nádorových onemocnění a vrozených vad.
Dále poskytuje celé spektrum plastické chirurgie prsu od zvětšení (augmentace), zmenšení či modelace až po rekonstrukce prsu po odstranění pro nádor nebo u vrozených vad. Zde využívá všech nejmodernějších metod od aplikace vlastního tuku, prsní implantáty až po nejsložitější mikrochirurgické přenosy tkáně z oblasti břicha.
Estetická (kosmetická) plastická chirurgie
V soukromé praxi se věnuje širokému spektru estetických plastických operací se specializací na liposukce, operace prsou, břicha a očních víček.
Vzdělání a praxe
Po ukončení studia na 3. Lékařské fakultě univerzity Karlovy v Praze získal chirurgickou erudici na oddělení chirurgie nemocnice na Františku a později na chirurgické klinice Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Po absolvování společného chirurgického kmene nastoupil na Kliniku plastické chirurgie Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, která je největším pracovištěm plastické chirurgie v ČR. Zkušenosti v mikrochirurgické operační technice získával mimo jiné i na stáži na jednom z nejprestižnějších pracovišť na světě - Division of Reconstructive Microsurgery, Department of Plastic & Reconstructive Surgery at the Chang Gung Memorial Hospital, Linkou, Taiwan.
Po získání atestace v oboru plastická chirurgie v současné době působí na Klinice plastické chirurgie Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v pozici vedoucího lékaře oddělení. Jako odborný asistent se zároveň se věnuje výukové činnosti v oboru chirurgie a plastické chirurgie.
Rok narození
1981 / 38 let
Kvalifikace / vzdělání
Vysokoškolské
2008 – ukončeno magisterské studium všeobecného lékařství na 3. LF UK, titul MUDr.
2010 – základní chirurgický kmen
2014 – atestační zkouška v oboru plastické chirurgie
Jazykové znalosti
anglický jazyk – Cambridge first certificate
německý jazyk – maturitní zkouška, kurz německého jazyka pro lékaře
Průběh zaměstnání
2008 – Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku
2009-2010 - Chirurgická klinika 3. LF UK a FNKV
2011 – dosud – Klinika plastické chirurgie 3. LF UK a FNKV
2015 – jmenován vedoucím lékařem oddělení dospělých kliniky plastické chirurgie 3. LF UK a FNKV
2017 – jmenován vedoucím lékařem operačních sálů kliniky plastické chirurgie 3. LF UK a FNKV
Výuková činnost
2008 – dosud – pregraduální výuka studentů 3. LF UK, III.-VI. ročník v českém i anglickém jazyce
2010 – dosud - postgraduální výuka lékařů v rámci předatestační přípravy v chirurgických oborech
2015 – po úspěšném absolvování výběrového řízení zařazen na pozici odborného asistenta kliniky
plastické chirurgie 3. LF UK a FNKV
Oborné stáže
Gung Memorial Hospital, Linkou, Taiwan
Členství v odborných společnostech
Česká společnost plastické chirurgie ČLS JEP
Česká společnost terapie ruky ČLS JEP
Společnost estetické plastické chirurgie ČLS JEP
Chtěl bych tímto způsobem poděkovat celému týmu z Formé clinic, kde jsem postoupil liposukci. Především můj dík patří Dr. Mertanovi. Myslím, že je to velmi povedená plastika s fajnovejma lidma. Za mě spokojenost. Zbyňa.
Verča Kopřivová
Před 4mi měsíci jsem podstoupila plastickou operaci prsou - zvětšení a modelaci z důvodu malé velikosti a výrazné nesouměrnosti prsou. Výsledek je naprosto úžasný a o to nemluvě o pozvednutém seběvědomí, které mi plastická operace dodala! Jizva po modelaci vypadá jen jako tenký světlý proužek. Operace stálo za to za všechno patří můj veliký dík panu doktorovi Mertanovi, kteý je opravdu velice šikovný. Zkrátka profesionál na svém místě.
Cecil Neubaurova
Skvělý lékař. Moc hodný a ochotný. Vše mi bylo vysvětleno. Operaci poprsí, kterou jsem u pana doktora podstoupila je presne podle mych predstav. Bolest byla minimální a dala se dobre zvládnout s pomoci leku. Rekonvalescence se tez obesla bez komplikaci. Celá klinika je krasna a moderni a moc hodně sestricky. Doporucuju.
Michaela
Pan Dr. Mertan je velice milý, příjemný, sympatický, jeho přístup byl profesionální a vstřícný. Podstupovala jsem u něj Augmentaci s modelací. Vše, co jsem od svého doktora očekávala, jsem v něm měla. Pokud budu plánovat další zákrok v oblasti plastické chirurgie, budu pana Dr. Mertana vyhledávat. Z vlastní zkušenosti mohu jen doporučit!
Amelie Melicharová
Takže baby, která se ještě rozhodujete pro doktora, který vás zbaví přebytečné kůže na břichu, tak doporučuju DOKTORA Petra Mertana. Schválně píšu DOKTORA s velýma písmenama, protože z jeho zákroku jsem nadšená. Fakt ta uvolněná kůže, mě po porodu dost trápila. Nešlo to nějak posilováním eliminovat. Prostě tam byla navíc a nedalo se s tím nic dělat. Tak jsem se začla zajímat o operativním řešením a byla mi navrhnutá tzv. miniabdominoplastika a světe div se, fakt to vypadá dobře. Takže jen to shrnu, pan doktor Mertan z Formé clinic včetně celého personálu= skvělá volba.
Katarína Mlynárová
Ahojte, ja som bola na zväčšeni u Petera Mertana - Formé clinic....odporučam PAN doktor velmi prijemny clovek. Je to profik a robi krasne prsia. Veľmi pekné vybavenie a personál priateľský. Môžem len doporučiť
Bara Melinová
Skvělý plastický chirurg, zlatý ručičky, doporučuji. Jsem moc ráda, že jsem se svěřila do rukou právě pana doktora Mertana !!!
bereneeke
Je skvělý, že právě já, mužu zde dát panu doktorovi první hodnocení. A dávám to nejvyšší . U pana doktora jsem podstoupila v minulém měsíci na Formé clinic operaci prsou. Jsem velmi spokojená, jak pan doktor operaci provedl. Je velice šikovný i velmi vstřícný doktor. Klinika též krásná. Jen tak dál !!! Díky
Odpovědi
11 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz
Dobry den,
Chtela bych se zeptat ohledně plastiky nosu, nejedna se pouze o drobnou upravu, co bych chtěla, ale take mám potize s dychanim.. pomuze mi ta operace zaroven i a dýchacími cestami?
Deluji
děkujeme za Váš dotaz. Ano určitě, právě tento problém řeší tzv. septorhinoplastika, díky které se upraví nosní přepážka a tím dojde ke zlepšení dýchání. Cena tohoto zákroku činí 42 000,-Kč (v ceně již vše zahrnuto) pro více informací nás prosím kontaktujte přes naše webové stránky.
Děkujeme
Dobrý den, nevím, zda sem tento dotaz úplně patří. Přemýšlím nad prodloužením penisu. Je to nějakou metodou, kdy vám z těla odeberou tuk a dají ho do penisu, čímž se vám zvětší. Můj dotaz zní, zda jsou po operaci nějaké bolesti nebo zda můžou nastat po operaci nějaké komplikace? A zda je to problém do budoucna po zdravotní stránce. Děkuji za odpověď
Dobrý den, bohužel tento typ zákroku u nás na klinice neprovádíme. S pozdravem, Formé clinic