Pro další termíny volejte vybranou ordinaci.
MUDr. Petr Kovář je vedoucím lékařem zdravotnických zařízení Gynprenatal s.r.o. a Gynenatal s.r.o., která poskytují komplexní ambulantní gynekologickou a prenatální péči v Havířově, Frýdku – Místku a Hlučíně. Více o gynekologické ordinaci zjistíte na www.gynprenatal.cz
MUDr. Petr Kovář vystudoval Lékařskou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci, kde promoval v roce 1994. V roce 1997 složil atestaci prvního stupně v oboru gynekologie a porodnictví, o čtyři roky později získal druhý kvalifikační stupeň.
Po promoci pracoval na gyn.– por. oddělení NsP Havířov, zabýval se především ultrazvukovou diagnostikou a endoskopickými operačními technikami, vedl poradnu pro rizikové gravidity. Od r. 2002 se věnuje soukromé gynekologické praxi.
Od roku 1995 se věnuje kromě lékařské praxe také publikační, lektorské a pedagogické činnosti především v zdravotně-výchovné oblasti. Stal se autorem řady odborných i popularizačních statí, věnovaných především plánovanému rodičovství a reprodukční medicíně. Je autorem knihy Sexuální agrese, spoluautorem knihy Antikoncepční otazníky – o antikoncepci převážně vážně, jíž vydal společně s MUDr. Radimem Uzlem a publikace Výchova k sexuálně reprodukčnímu zdraví. Spolupodílel se na vzniku několika publicistických relací a rozhovorů o zdraví v rozhlase a televizi, působil m.j. jako odborný konzultant při vzniku celovečerního filmu k problematice HIV –AIDS „Mezi nimi“. Působí na LF OU v Ostravě, dále jako externí vyučující na PdF Ostravské univerzity a FPF Slezské univerzity, podílel se na několika dílčích projektech VŠB Technické univerzity Ostrava. Je vedoucím vzdělávací agentury CAT Ostrava, která každoročně realizuje přednášky pro studenty a pedagogy v rámci celé ČR, věnované především problematice sexuální osvěty a výchovy, dále se podílí na vzdělávání ve zdravotnictví. Je řešitelem několika regionálních i celorepublikových grantových studií resortu školství. Každoročně se zúčastňuje celé řady přednášek a besed v oblasti reprodukčního zdraví, sexuologie a sexuální výchovy, tuzemských i zahraničních konferencí a sympozií.
Je členem vědecké rady Společnosti pro plánování rodiny a sexuální výchovu, České gynekologické společnosti a České sexuologické společnosti ČLS JEP.
Od dubna roku 2019 jsou pracoviště Gynprenatal referenčním pracovištěm německé společnosti INVIDIA® Medical GmbH & Co. KG. Mudr. Petr Kovář se taktéž podílí na technologickém vývoji nástrojů společnosti INVIDIA® Medical, aby co nejlépe vyhovovaly praxi českých lékařů.
Další webové stránky:
www.ambulantni-hysteroskopie.cz
Knižní a filmová publikace:
Antikoncepční otazníky
Sexuální agrese - znásilnění z pohledu medicíny a práva
Výchova k sexuálně reprodukčnímu zdraví (spoluautor)
Gynprenatal s.r.o. je partnerem nově natočeného filmu MEZI NIMI.
Smluvní zdravotní pojišťovny :
111 - Všeobecná zdravotní pojišťovna
205 – Česká průmyslová zaměstnanecká pojišťovna
207 - Oborová zdravotní pojišťovna zaměstnanců bank a pojišťoven
211 - Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra ČR
213 - Revírní bratrská pokladna
Diagnostika a operační léčba onemocnění dělohy
Diagnostika neplodnosti a opakovaného potrácení +13 Více
Gynekologické konzultace
Barbora K.
Chtěla bych moc poděkovat panu doktorovi a celému týmu sester za skvělý přístup.
Byla mi provedena hysteroskopie, která byla jak téměř bezbolestná, tak mi při ni bylo vše podrobně vysvětleno. Žádná narkóza, dlouhé měsíce hojení. Celou dobu výkonu se pan doktor ptal jestli je vše v pořádku a jak se cítím.
Jenom díky panu doktorovi, jsem nemusela podstoupit revizi po zamlklém těhotenství.
Bylo to to nejlepší rozhodnutí, pan doktor je opravdu špička, stojí to za to.
Jsem zdravá jen díky němu a za to jsem mu moc vděčná.
Monika Glovčíková
Chtěla bych moc poděkovat za skvělý přístup jak sester tak panu doktorovi.Při histerskopiii mi bylo vše vysvětleno při samotném zákroku skvělé jednání a starost jestli mě něco nebolí.Muzu říct že na doporučení mým p.gynekologem sem se rozhodla správně.Takový milý přístup sem dlouho nezažila.Ještě jednou moc vám děkuji a přeji vám Krásné Vánoce
Jana
Pan doktor Kovář je naprostá špička! Byla jsem u něj již podruhé kvůli srůstům v děloze a ambulantní zákrok, který provádí je naprosto šetrný. Žádná narkóza a zdlouhavé hojení, vše je bezbolestné a zákrokem doslova provede. Každý krok vysvětlí, dotazuje se, jestli něco nebolí, je empatický, sestřičky jsou milé. Moc děkuji! Vám i celému týmu:))
Simona
Ráda bych vyjádřila velkou spokojenost s panem doktorem Kovářem a celým jeho týmem. Podstoupila jsem hysteroskopii v Hlučíně a přesto, že jsem jela až z Valašského Meziříčí, stálo to za to! Velmi si vážím možnosti ambulantního zákroku, který proběhl rychle, profesionálně a s maximální péčí. Pan doktor i personál byli vstřícní, milí a vše mi předem podrobně vysvětlili. Mohu jen doporučit!
Kateřina
Koncem října jsem podstoupila ambulantní hysteroskopii s odstraněním polypu a průchodnost vejcovodů. Pan doktor naprostý profesionál. Veškeré dotazy vysvětlí, stále se ptá zda něco bolí. Po zákroku jsem si chvíli počkala v čekárně a jela domu. Žádná bolest ani po cestě domů kterou jsem si i sama odřídila. Já jela z jižních Čech a rozhodně to to bylo jedno z nejlepších rozhodnutí které jsem udělala. Než tyto vyšetření a zákrok v narkóze, a pak neschopnenka, šití a s tím spojené starosti. Bez bolesti, bez krvácení. Díky moc celému týmu a vřele doporučuji.
M.W.
Za panem doktorem jsem jela z Prahy a jsem moc ráda, že jsem se i díky názorů pacientek k tomu rozhodla. Vše proběhlo v pohodě, pana doktora i sestřičky můžu jen a jen doporučit, co je zde napsáno, tak 100 % platí, jen bych se opakovala. Jestli se budete rozhodovat, zda na výkon s operací nebo ambulantní, tak se nenechte ovlivnit svým lékařem a raději to zkonzultujte s panem doktorem Kovářem zda to jde. Moje ošetřující lékařka mi řekla, že si neumí představit, že by výkon šel udělat jinak než klasicky v narkóze(odstranění děložní sliznic), když jsem jí o této možnosti řekla. Pokud bych měla v budoucnu opět řešit hysteroskopii, tak jedině tady. Děkuji a doporučuji
Lucie K.
Jela jsem z Prahy do Havířova na hysteroskopii na doporučení. Výlet stál za to. Pan doktor i sestřičky velice milý, profesionální, vše vysvětlili. Šla jsem na čas. Samotný zákrok byl rychlý, bezbolestný. Doporučuji ordinaci všemi deseti.
Petra
Můj příběh začal tím, že mě lékař poslal na hysteroskopii do nemocnice. Já, ale začala mít strach z narkózy a tak začala hledat, jestli by tento zákrok nešel udělat ambulantně. Našla jsem pana doktora Kováře, který si semnou vyměnil pár emailů a uklidnil mě. V čekárně podepsala souhlas. A šlo se na věc. Příjemný pan doktor Kovář mi řekl, že přes bolest nepůjde. A jsou 3 možnosti - zkusíme to nepůjde to, opíchne se to, pokud i tak nepůjde, tak končíme, nic se neděje. Chtěla jsem namítnout, že to rovnou opíchneme, ale říkám si, že to zkusím a čekala velkou bolest. Po chvilce říkám lékaři, jestli už začneme a pan doktor mi řekl, že už odebírá vzorky a bude končit. Nechala jsem si udělat za poplatek expresní histologii do 24 hodin měla negativní výsledek. Mohu jen doporučit tohoto hodného, empatického lékaře. Kéž by více lékařů bylo, takových, jako je pan doktor Kovář.
Lucie
Pan doktor i sestřičky se o Vás skvěle postarají. Během úkonu se stále dotazovali, zda mě něco nebolí, zda vyšetření zvládám. Vyšetření bylo provedeno rychle a dá se zvládnout. Milý přístup, kde pacient je na prvním místě. Mohou jen doporučit.
Lucie S.
Kristýna
Dnes provedena hysteroskopie, odstraněn polyp. Upřímně, jsem nadšená. Rychlé, bezbolestné, prostě paráda. Pan doktor, tak to je zkrátka mistr. Sestry - parádní ženské. Celému týmu moc díky, vážím si vaši práce.
Gynekologové s Vojenská zdravotní pojišťovna ČR v Havířově
Gynekologové s Revírní bratrská pokladna, zdravotní pojišťovna v Havířově