Samost. zaříz. nelékaře - gynekologie
č.d. 8, Čistěves

Zobrazit ostatní profily porodních asistentek v okolí

Ú
Umístění: jiné místo Jiný

Teoretická příprava k porodu byla v některých momentech přínosná, z větší části se však jednalo o typické ženské „plkání u kafíčka“ (zejména při následném těhotenském cvičení). Co se mi příčilo, bylo to, že na všechno má paní Chvátilová jasný specifický názor. Zejména ohledně stravování během těhotenství a při kojení. Pokud bych se řídila jejím názorem, že mohu jíst při kojení vše včetně luštěnin a kynutého pečiva, mé dítě by velmi trpělo. Působí dojmem "všechno ví, všechno zná". Pokud se někdo zaměřuje na alternativní způsoby (jídlo, homeopatie, olejíčky apod.), bude mu kurz zřejmě vyhovovat. Co mi však vadilo nejvíce, byly následné 3 návštěvy v šestinedělí, které máte v ceně kurzu. Jelikož jsem neměla žádné poporodní problémy, trvala návštěva vždy cca 10 min, během kterých mi ukázala tři jednoduché cviky na posílení pánevního dna (jak se daří dítěti ji prakticky nezajímalo). Během návštěv sondovala osobní informace např. ohledně partnerova zaměstnání nebo stravování, které nesouvisely s poporodní asistencí. Proč sondovala mi došlo třetí návštěvu, kdy se z porodní asistentky stal dealer firmy Vorwerk a z návštěvy předváděcí akce na přístroj Thermomix za několik desítek tisíc korun. Jako matku v šestinedělí mě toto šokovalo. Člověk je pod vlivem hormonální bouře a informace, které vám řekne osoba, které v tu chvíli důvěřujete, jsou pro vás velmi důležité (zvláště pro prvorodičky). Považuji její jednání za neetické. Velice mě toto setkání zklamalo, a proto kurz nedoporučuji.

U paní Chvátilové jsem absolvovala i cvičení i předporodní kurz a s odstupem dvou let dvakrát. Před prvním porodem mě naprosto zbavila obav z porodu, byla "přítelkyní na telefonu" během porodu a její poporodní péči snad nikdy nedocením. Na druhý porod jsem byla připravená tak dokonale, že jsem si syna téměř odrodila sama. Porodní ansámbl byl v nemocnici tak zaměstnaný, že se seběhli až na finále. Navíc, na obou kurzech jsem potkala zajímavé lidi a nové přátele.

Úroveň kurzu a cvičení se bohužel nezměnila, pořád je to jen takové povídání u kafe a na pořádné cvičení už pak ani není skoro žádný čas. Byla jsem tam jen na první lekci a velmi mě to zklamalo.

Předporodní kurz mi k ničemu nebyl, co se týče porodu, ale moc se mi hodil ohledně kojení. Díky paní Chvátilové jsme nikdy neměla zánět prsa, zatímco většina kamarádek ano.

A největší pomocí bylo ošetřování po porodu. Manžel byl ohledně "šarlatánství" paní Chvátilové skeptickej, ale když viděl, jak mi po porodu pomohla, naprosto změnil názor.

doporučuju.

U paní Chvátilové jsem absolvovala předporodní kurz a cvičení před porodem v roce 2011. Na předporodním kurzu jsem se dozvěděla pár základních věcí, ale většina hodiny byla věnována volnému povídání o našich "bolístkách" a "problémech", ve stylu "kamarádky u kafe". Následující hodina cvičení bylo pár cviků na míči a mimo něj za stálého povídání na podobná témata jako v předešlé hodině. Pokud byl předporodní kurz alespoň trochu přínosný, následující hodina cvičení byla absolutně o ničem. Návštěva v šestinedělí byla jako tajfun v domácnosti, ale za vytažení zanícených stehů upřímně děkuji. Problém s kojením jsem úspěšně vyřešila s jinou laktační poradkyní. Jsou to dva roky a věřím, že se úroveň kurzu zlepšila, ale přesvědčit se o tom na vlastní kůži rozhodně nechystám.

U paní Chvátilové jsem absolvovala kurz "příprava k porodu". Musím říci, že na kurzy jsem se těšila, jako prvorodička pro mne bylo vše nové a naučné, ať už k porodu, jak pečovat o sebe po porodu i o miminko. Byla jsem perfektně připravená a v porodnici jsem neměla skoro žádný problém.
Prostředí je velmi příjemné, rodinné a harmonické. Musím říci, že nejvíce mi daly přednášky, samotné cvičení bylo jen takové relaxační, ale také příjemné. Nakonec jsem rodila CS, ale nevadí. Ze sešitu budu čerpat u druhého porodu. Paní Chvátilová mi velmi pomohla po porodu s počínající zánětem v prsu, za to jí velmi děkuji!
Jako negativum bych viděla prodej homeopatik za přemrštěné ceny (5 kuliček za 100kč a více), když si v lékárně můžete koupit celou tubičku za 85kč (kuliček tam je nepočítaje).
A druhé negativum při kontrolách po porodu bylo na pí. Chvátilové vidět, že to chce mít rychle za sebou, od pojišťovny máte hrazené 3 návštěvy. Pí. Chvátilová je velmi rychle napsala do diáře a velmi rychle je také absolvovala. Je pravda, že jsem ze začátku žádné problémy neměla, možná kdyby ano, věnovala by se více. Přiznám se, že první návštěva by mne stačila po porodu a další bych volila později.
Při druhém těhotenství již kurz u pí. Chvátilové nevyužiji, zkusím jiný nebo žádný.
Pro prvorodičky doporučuji!

Pavlínka je výborná porodní asistentka, laktační poradkyně i velmi milá osoba. Ochotně poradí při každém problému. Její hodiny jsou pohodové, absolvovala jsem její kurzy už dvakrát a vždy jsem se na každou lekci těšila. Na porod a vůbec celé období s miminkem jsem byla dobře připravená a to je hodně důležité. Nebyla jsem vystresovaná a vystrašená jako většina maminek prvorodiček. Rozhodně doporučuji.

Velmi dobrá a příjemná porodní asistentka. Chodím k ní na kurzy již podruhé a vždy mi to moc pomohlo. Nejen se člověk připraví na porod, ale také probere vše možné i nemožné, co se může stát. Ráda pomůže i po telefonu. Je na správném místě. Všem maminkám doporučuji.

Skvělá porodní asistentka. Pořádá výborné kurzy pro nastávající maminky. Je vidět že se o svou práci zajímá a něco o ní ví. Také je velmi příjemná a ochotná. Doporučuji!

Velmi dobrá laktační poradkyně, jejíž rady opravdu fungují. Přijede, poradí, co je potřeba i půjčí. Vřele doporučuji.