Audiologie

Běžný termín

Endoskopie +5 Více

Preventivní prohlídky pracovníků v riziku hluku

Sono pnd

Ušní mikroskopie

Zobrazit ostatní profily otorinolaryngologů v okolí

Ostatní služby

Privátní ORL ambulance pro děti a dospělé

Jsem zkušený atestovaný lékař s dlouholetou praxí v oblasti ORL dospělých i dětských pacientů. Absolvoval jsem lékařskou fakultu Masarykovy univerzity v Brně v roce 1985. Po promoci jsem 9 let pracoval na ORL klinice ve FN u sv. Anny v Brně, kde jsem od roku 1992 pracoval 2 roky jako vedoucí lékař ambulance ORL kliniky a specializované otoneurologické ambulance, zabývající se diferenciální diagnostikou závrativých stavů, nitroušními poruchami sluchu a jejich projevy, tinnitem. K diagnostice onemocnění je pracoviště vybaveno řadou speciálních drahých přístrojů, k nimž patří například ENG (elektronystagmografie), CCG (cranio-corpo-grafie) a řada dalších. Dle stanovené diagnózy je pak nasazena patřičná terapie (psychoterapie, medikamentózní léčba, vestibulární habituační trénink, neurootochirurgie).
Aktivně jsem se zúčastňoval lékařských seminářů, kongresů, ale i světových kongresů Neurootological and Equlibriometric Society, konaných v Bad Kissingenu v Německu. Vedle přednáškové činnosti jsem i publikoval. Domluvím se německy, anglicky a rusky, čehož využívám při ošetřování zahraniční klientely.

V roce 1994 jsem získal licenci k výkonu ORL lékařské praxe, v tomto roce jsem ji i otevřel
a provozuji ji nepřetržitě doposud. I nadále se zúčastňuji pravidelně odborných lékařských seminářů, kurzů i mezinárodních kongresů.

Členství v odborných společnostech:
Česká lékařská komora
Česká společnost otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku
Česká lékařská společnost Jana Evangelisty Purkyně

Ve své lékařské praxi pracuji se svojí manželkou Evou, která je všeobecná zdravotní sestra a má licenci pro práci v audiometrii a také vlastní osvědčení k výkonu zdravotnického povolání v rámci celoživotního vzdělávání. Ambulance nabízí přátelské prostředí a individuální přístup k pacientovi a lze ji navštívit i bez doporučení praktického lékaře. Nové pacienty příjmáme bez omezení.
Bližší informace o ordinaci najdete na webových stránkách http://pavelovisek.blgz.cz/

Umístění: Privátní ORL ambulance pro děti a dospělé Jiný

Pan doktor byl vždy skvělý ke mně i mým dětem, velmi laskavý a jako odborníka si jej nemůžu vynachválit. Velmi bych si přála, kdyby bylo více takových lékařů.

Umístění: Privátní ORL ambulance pro děti a dospělé vyšetření v oblasti orl

Pan doktor Ovísek je vynikající odborník a vynikající člověk. Vyšetřen jsem byl vždy s maximální pečlivostí a zdravotní problém mi byl vždy srozumitelně vysvětlen, čehož si velmi vážím, protože takový přístup není vždy samozřejmostí. Celkově jde vidět na přístupu, že jste u opravdového profesionála. Následné léčení vždy dopadlo na výbornou, proto jsou mé zkušenosti jen pozitivní a pana doktora i paní sestřičku můžu s klidným svědomím a úsměvem jen doporučit. Děkuji.

Umístění: jiné místo Jiný

Pan doktor projevil svoji erudici a kvalifikaci při léčení mého opakovaného zánětu vnějšího zvukovodu. Léčba antibiotiky byla pouze lokální, nicméně účinná.

Umístění: Privátní ORL ambulance pro děti a dospělé vyšetření v oblasti orl

S panem doktorem mám dlouhodobě špatné zkušenosti. Chodila jsem k němu cca 2 roky. Ze začátku jsem jeho medikaci a léčbě věřila, časem jsem si však uvědomila, že pan doktor na vše píše antibiotika a to i přes to, že se problémy nelepší a stále opakují. Antibiotika podává i přes nízké CRP. Dokonce i přes mou žádost neléčit mě opakovaně antibiotiky, které nezabírají a ničí mikroflóru, toto doktor nerespektoval. Po dobrání antibiotik jsem i přes přetrvávající problémy byla prohlášená za zdravou a dále mě neléčil. Bohužel problémy vyvrcholily a musela jsem se začít léčit jinde. K vyléčení stačila lokální léčba, antibiotika nebyla potřeba.

MUDr. Pavel Ovísek

Děkuji za Váš názor. ATB píši jen v indikovaných případech. Nikde nepíšete, s jakými diagnózami jste u mne byla léčena !!!Ani v závěru recenze nepíšete jaké onemocnění jsem léčil. Nikdy nenutím proti vůli pacienta léky !! To je od Vás zjevná lež. Z Vašeho názoru čiší zaujatost proti mojí osobě,jak mi co nejvíce uškodit.

Z
Umístění: Privátní ORL ambulance pro děti a dospělé vyšetření v oblasti orl

Původně jsem zde zveřejnila poměrně negativní hodnocení. Následovala intenzivní komunikace s panem doktorem, při které jsme si mnohé vysvětlili a pochopila jsem, že při návštěvě v roce 2017 pravděpodobně došlo k nedorozumění (kvůli mým předchozím negativním zkušenostem s jinými lékaři) a proto výsledek návštěvy pro mě nebyl moc přínosný.
Díky mimořádné aktivitě ze strany pana doktora jsem následně nyní, v roce 2020, podstoupila několik návazných vyšetření v různých zařízeních, která mi pomohla posunout se v řešení mých dlouholetých problémů s praskáním v uších a bolestmi hlavy.
Celkově tedy musím přehodnotit svůj původní názor a můžu potvrdit, že pan doktor se mi opravdu snažil s řešením mých zdravotních problémů pomoci a jeho přístup byl velmi aktivní a vstřícný.

T
Umístění: Privátní ORL ambulance pro děti a dospělé vyšetření v oblasti orl

Příjemný přístup k pacientům, rychlá domluva návštěvy. Ordinaci jsem navštívil vícekrát (již od dětství), naposledy s tinnitem, a vždy jsem byl spokojen - problémy se podařilo rychle vyléčit.

Umístění: Privátní ORL ambulance pro děti a dospělé vyšetření v oblasti orl

K panu doktorovi jsem začal chodit na doporučení známého a musím jen potvrdit, že je TOP. Takových doktorů by mělo být více.
Secesní čekárna je krásná.
Přeji hodně zdaru v pracovním i osobním životě.

Umístění: Privátní ORL ambulance pro děti a dospělé

Pan Ovísek má sice dost retro ordinaci, ale je profík. Chodíme k němu s rodinou již celá léta.. vždycky vyslehne to moje naříkání, zodpoví všechny moje vystrašený otázky, je prostě trpělivej a velice vstřícnej. Navíc ve svým oboru úplná špička.. vím, že jeho diagnostika je pokaždé na místě a vím, že pro léčbu udělá přesně to, co je potřeba. Je přesnej, nikdy nic neodflákne, proto má moji veškerou důvěru. U něho a paní sestřičky zkrátka vím, že jsem ve správných rukou.

Umístění: Privátní ORL ambulance pro děti a dospělé

Pan doktor ma v peci temer celou nasi rodinu a nedam na nej dopustit. Opravdu velka spokojenost z me strany. Prisel i na to na co neprisel muj osobni alergolog po x let.

Umístění: Privátní ORL ambulance pro děti a dospělé Chronické onemocnění

U MUDr. Ovíska jsem v péči již dlouhá léta. Jako zdravotnický pracovník oceňuji je profesionální a lidský přístup, který je v dnešním našem uspěchaném zdravotnictví výjmečný.

74 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz

již několik měsíců u sebe pozoruji jistou změnu sluchu. Jde o prostorovou orientaci, mívám problém určit z jakého směru vychází zvuk, zejména vysoké tóny. Je to důvod k návštěvě lékaře, nebo je to normální? Je mi 27 let.

Nutné ORL vyšetření včetně audiometrie.
Ovísek

MUDr. Pavel Ovísek

Dobrý den! Posledních pár týdnů občas cítím nějaký tisk v krku, něco velmi oddáleně přípominájící knedlík v krku, ale není to ten pocit. Jako kdy by se něco v krku svíralo, muže se projevovat s různou sílou, stava se to asi každý den a trvá cca 1-5 hod. Žádnou alergií jsem níkdy neměla, žádné změny ve stravování a pod. Dýchání to zatím neovlivnovalo, spíš jde o pocit že občas uvnitř krku mne něco tiskně/svírá/ nebo otíká.

Vážená paní,
nechte se vyšetřit u svého ORL lékaře a ten Vám sdělí správnou diagnózu.
S pozdravem MUDr. P. Ovísek

Prohlížet všechny odpovědi