zdravím :) Už hodně dlouhou dobu mě trápí problém který se označuje trichotilomania. Konkretně u mě

3 Počet odpovědí:
zdravím :)
Už hodně dlouhou dobu mě trápí problém který se označuje trichotilomania. Konkretně u mě se jedná o vytrhávání řas a obočí, naštěstí to ochlupeni nejím. Nedokážu se moc uhlídat občas mi to doroste, ale za par týdnu už mam opět neklidné ruce a postupně trhám :-( četla jsem hodně po internetu co se s tím dá dělat a podle všeho to lze řešit jedině léky. Nevím ale jak dlouho ty léky užívat (jestli je to dočasné nebo celoživotní) a jestli je potřeba podstupovat nejake vyšetření (třeba vyšetření mozku). Předepíše mi i obvodní lékař uklidňující lék nebo je podmínka navštívit psychiatra? s pozdravem Jana
MUDr. Kristýna Drozdová
Psychiatr, Psycholog
Jihlava
Dobrý den, trichotilomanie je onemocnění, jehož léčba patří do rukou psychiatra. Je třeba podrobného vyšetření, které je podkladem volby vhodné medikace. Psychiatrické léky se obecně užívají v řádu měsíců i roků. a i v případě tohoto onemocnění je léčba dlouhodobá. Pakliže Vás problém trápí, vyhledejte prosím pomoc psychiatra. S pozdravem Kristýna Drozdová

MUDr. Šárka Bínová
Psychoterapeut, Psychiatr, Dětský psycholog
Mělník
Dobrý den, doporučuji v tomto případě vyhledat psychiatra. Porucha, kterou uvádíte je léčitelná.
MUDr. Jana Pluháčková
Psychiatr, Psychoterapeut
Praha
Dobrý den, je velmi rozdílné, jak dlouho je léky potřeba užívat. U někoho se daří léky postupně vysadit, někdo je užívá celoživotně. Zobrazovací metody většinou nejsou potřeba, pokud nemáme podezření i na jiné onemocnění mozku. Obvodní lékař Vám léky může nasadit, většinou však žádá i spolupráci psychiatra. Trichotilomanii řadíme mezi nutkavé poruchy vyžadující specifickou léčbu a často i kombinaci s psychoterapií. Hodně zdraví v novém roce přeje Jana Pluháčková

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.