1 Počet odpovědí:
Zdravím, před nějakou dobou (možná i pár měsíců) jsem v den, kdy jsem dostala menstruaci, strávila celkem dlouhou dobu ve vaně. Vylezla jsem, když se mi z ničeho nic začalo dělat hodně špatně. Měla jsem průjem, hrozné bolesti břicha, byla jsem slabá, měla jsem křeče (moje ruce byly v křeči docela dlouho - vypadalo to tak, že jsem všechny prsty držela u sebe a nemohla jsem rozevřít dlaň), klepala jsem se a prý jsem byla úplně bledá. Myslela jsem si, že omdlím, nevím, jestli jsem měla teplotu - neměřila jsem ji. Byla jsem vystrašená, brečela jsem a nevěděla, co se děje, protože jsem nikdy předtím nic podobného nezažila. Každopádně jsem si zapila prášek (Myslím, že to byl ibalgin.), lehla si do postele a usnula vyčerpáním. Po probuzení mi bylo o poznání lépe a ačkoliv teď občas mívám při menstruaci (hlavně první den) průjem a bolestivé křeče (nepříjemná bolest, ale dá se s tím žít, navíc mi docela pomáhá zapít ibalgin), žádné velké problémy jsem od té doby nezaznamenala. Vlastně jsem to už nikdy neřešila, ani si na to nevzpomněla, až dnes když v konverzaci s kamarádkou přišla řeč na TSS, uvědomila jsem si, jak hloupá jsem byla, že jsem tehdy nejela hned do nemocnice a jak se mé příznaky podobaly příznakům TSS. Upřímně si nemyslím, že ten den šlo o syndrom toxického šoku, protože u neléčeného TSS bych asi nečekala tak hladký průběh, ale přesto mám trochu strach, jestli nešlo o něco, co bych i takhle zpětně měla prokonzultovat s lékařem, i když od té doby opravdu žádné takové problémy nemám.
Děkuji za odpověď.
Milá slečno! Nevím sice, co je TSS (možná myslíte PMS - premenstruační syndrom?), mohlo by se o nějakou variantu jednat. Toto Vám ale ani rychlá návštěva nemocnice nevyřeší - mala byste tyto situace řešit ve spolupráci se svým gynekologem. Internet není všemocný, může se jednat o vážnější i méně vážné příznaky, souvislosti nevím. Když Vám začne zlobit auto, nebo televize, také to neřešíte přes internet, ale zajedete do servisu nebo opravny. Lékaři nejsou všemocní kouzelníci a písemné rady jsou jen rady, přímý kontakt s lékařem je ve Vašem případě nezbytný. Pokud se s Vámi Váš lékař nebude chtít bavit, tak zvolte jiného lékaře. Přeji hodně štěstí do nového roku 2020 !!!

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.