Ureaplasma urealyticum
Dobrý den paní doktorko,
chtěla jsem se zeptat na vleklý zdravotní problém. Již jsem se na to ptala své praktické lékařky i gynekoložky, ale ani jedna nedokázala poradit... Někdy mám takový pálivý pocit při vymočení, většinou ráno, někdy i při pití alkoholu před vymočením. Objevuje se mi bělavý, mírně zapáchající výtok po celý cyklus a občas mě řezavě píchne v levém podbřišku (velmi nízko), to se děje již několik let. Před půl rokem jsem otěhotněla a bohužel to bylo ZT. Nepátrala jsem po příčině, protože se to prý stává. Ale kamarádka mi pověděla, že jí diagnostikovali Ureaplasma urealyticum, která má podobné příznaky, které mě trápí, a dokonce jsem se dočetla, že neléčená může způsobovat potrat. Chtěla jsem se zeptat, jak se dá tato nemoc diagnostikovat a jestli jsou na ni potřebné nějaké speciální testy, nebo ji paní doktorka dělala při běžné kultivaci při prohlídce a nemusím si o ni říkat... V budoucnu chci znovu zkoušet otěhotnět a chtěla bych udělat maximum, abych již byla v pořádku.
Předem děkuji za odpověď. K.
Předem děkuji za odpověď. K.
Dobrý den, na ureaplasma se dělají speciální testy, při vysokých koncentracích se léčí ATB.
léčení je obtížné, často se opakují reinfekce.
Zdraví MUDr. Kalašová
léčení je obtížné, často se opakují reinfekce.
Zdraví MUDr. Kalašová
Dobrý den, přítomnost Ureaplasma urealyticum lze zjistit pomocí kultivace z pochvy. V případě urologických potíží kultivace moči. Kultivace se při běžné gynekologické prohlídce nedělá. Jde o cílené vyšetření, které je indikováno na základě potíží. S pozdravem Píclová
Obdobné otázky
- Dobrý den, chci se Vás zeptat, jestli máte plný stav pacientek, nebo jestli bych mohla k Vám chodit na gynekologická vyšetření? Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Vojtušová
- Dobrý den, chtěla bych se zeptat kvůli odstranění panenské blány kolik stojí?Jestli je to rizikové zákrok? Dík
- Dobrý deň, som slovenská študentka ale potrebovala by som nutne ísť na prehliadku. Chcem sa opýtať či to je možné, resp. či mi stači europsky preukaz poistenca. Alebo ako sa to dá vyriešiť. Vopred ďakujem za odpoveď.
- Dobrý den, pane doktore, chtěla jsem se Vás zeptat zda, když mívám často streptokoka ( agalacie ) v pochvě, jestli to může ovlivňovat ( ohrozit ) oplodnění ( zda ten bacil zabiji spermie ) , nebo se nemusím bát a těhotnění je v tomto případě neohrožené. Už nějakou dobu se snažíme s partnerem o miminko,ale…
- Dobrý den, chci se zeptat, zda je k něčemu se objednat na 3D/4D utz v případě, že při utz ve 20.tt byla špatná viditelnost z důvodu "špekatého" břicha. Děkuji
- dobrý den chci se zeptat jestli mi antikoncepci může napsat sestra nebo mi to můžete napsat jenom vy. Děkuji
- dobrý den chci se zeptat když chci předepsat antikoncepci tak mě to může napsat sestra nebo musím u vás.děkuji za odpoved´
- Dobrý den, mám dotaz ohledně endometriozní cysty ( 3 cm ) na pravém vaječníku. Byla mi nalezena pred 5 měsíci na pravidelné gyn. kontrole. Dosud nijak neléčena. Na poslední kontrole pred měsícem, nebylo zaznamenáno nějaké extremní zvětšení cysty. Nemám žádné extemni¨bolesti pouze občasný tlak v místě…
- Dobrý den, mám dotaz ohledně endometriozní cysty ( 3 cm ) na pravém vaječníku. Byla mi nalezena pred 5 měsíci na pravidelné gyn. kontrole, Dosud nijak neléčena. Na poslední kontrole pred měsícem, nebylo zaznamenáno nějaké extremní zvětšení cysty. Nemám žádné extemni¨bolesti pouze občasný tlak v místě…
- Dobrý den, Chtěla bych se zeptat jestli doporučujete chirurgické odstranění panenské blány pokud byly pokusy o sex neúspěšné. Děkuji za odpověď.