Stres kvůli vzhledu
Dobrý den, moje přítelkyně má dost často velký pomalu nezvladatelný stres, který je způsoben hlavně jejím vhledem. Tedy abych to upřesnil, myslí si o sobě, že je tlustá a nehezká, i když to není pravda a z jejího okolí je jediná kdo si to myslí. Sám jí říkám, že je moc hezká a pro mě je dokonalá, ale když se podívá do zrcadla, tak je jiná, připadne si hnusná a mě neposlouchá. Já nechci aby byla podvyživená, a proto se chci obrátit na odbornou pomoc, aby si přišla jednou pro vždy hezká, nebo aby jí to bylo jedno a mávla nad tím rukou. Děkuji za odpověď a přeji hezký den.
pokud je tomu tak, jak píšete, pokuste se Vaší přítelkyni navrhnout návštěvu v psychologa. Vy ji opravdu milujete,nedáváte jí nic negativního najevo, což znamená, ze problém bude v jejím pojímání sebe sama, svého těla. A na tom se dá psychoterapeuticky pracovat,bude-li mít Vaše milá zájem.
Pěkný den i Vám,
Denisa Pastuszaková