Problémy s bolestmi kostrče

1 Počet odpovědí:
Dobrý den pane doktore,

mám dlouhodobé problémy s kostrčí. cca před dvěma lety jsem upadl na zadek a po měsíci to přišlo, bolesti v kostrči při sezení, respektive po tom, co se zvednu ze židle. Ortoped na rentgenu zjistil, že mám kostrč zahnutou jako kdyby směrem do zadku, buď tím nárazem a nebo následným stažením svalů. Následovaly rehabilitace (klasicky na poliklinice), bez úspěchu. Dále jsem absolvoval léčbu pomocí ultrazvuku, ta sice měla okamžitý účinek, ale ten vždy vydržel cca 2 až 3 dny a pak se to vracelo. Pak následovaly magnety, ty nezabíraly vůbec. Šel jsem tedy k soukromému fyzioterapeutovi, nasypal jsem do toho spoustu peněz a výsledek stále 0. Vzdal jsem to. Uběhly cca 2 roky a problémy přetrvávají. Bolest už není tak výrazná, nicméně při delším sezení se stále objevuje, cítím to především když stáhnu svaly na zadku a bolest vychází z kostrče / mírně z levé strany od kostrče. Zajímavé je, že při sezení to necítím vůbec, až když se zvednu. Už toho mám plné zuby, mám sedavé zaměstnání a každý den se kroutím na židli kvůli bolesti jak idiot. Byla mi navrhnuta i operace, ale nechci si nechat řezat do páteře, i když to je "jen kostrč".

Specializujete se i na problematiku pánevního dna a nebo se mám poohlédnout jinde? Zcela upřímně, už nechci absolvovat žádné pokusy a vyhazovat peníze do vzduchu, chci někoho, kdo bude vědět, co dělá a konečně mi pomůže. Můžu si případně domluvit u praktika předepsání rentgenu / ultrazvuku, pokud by to něčemu pomohlo.

Díky za odpověď.
Dobrý den, zavolejte mi prosím někdy odpoledne po 19hod. Mám teď náročné období a nemám čas něco vysvětlovat psaním. Děkuji za pochopení. Zdraví BL

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.