Prasklý meniskus - sporty - lyžování, operace?
Dobrý den pane doktore. V 7//2015 jsem posunovala prádelní koš, čímž došlo k distenzi VPN, dle sona: kol.kl.sr: chrupavky vysoké, bez výpotku, bez osteofytozy, podkolení bez náplně, ale susp med.men. staršího data. Kontrola dpl. Nyní mám vazy v pořádku v koleni občas přeskočí. Můžu sportovat? Zajímá mě sjezdové lyžování. Chodím plavat, jezdím na rotopedu, snesu i chůzi s holemi. Může prasklý meniskus srůst nebo je nutná operace? Děkuji za Vaši odpověď. Krejčí H.
Dobrý den. Pokud je prokázána ultrazvukem prasklina menisku a k tomu typické obtíže ("praskání", "přeskakování" v koleni), pak je asi diagnóza správná. Sportovat můžete, co vám stav dovolí, ale je možné, že může dojít i ke zhoršení stavu kolena. Bohužel, starší praskliny menisků hojivou tendenci (tj. srůst) prakticky nemívají. Operaci lze určitě doporučit, bude stanovena jednak přesná diagnóza a mělo by dojít k úpravě vašich obtíží. Každopádně by vás měl vyšetřit ortoped a s ním pak se dohodnete o konkrétním postupu léčby. S pozdravem dr. Dobiáš
Zobrazit profily specialistů Jak to funguje?Obdobné otázky
- Dobrý den, pane doktore, děkuji za Vaši odpověď, ve které je dotaz, zda jsem celé dva roky nebyl na ortopedii. Nutnost navštívit ortopedii jsem pochopil, jakmile mi specialista pověřený ambulantní internou k vyšetření sono hlubinných žil sdělil, že vylučuje recidivu trombózy a současně upozornil na…
- Dobrý den, před nedávnem jsem měl vykloubené levé rameno.Bylo mi řečeno,že mám silnou artrózu obou ramenních kloubů..Kde a jak se tato choroba léčí?Děkuji Vám za odpověď. Jan P.
- Dobrý den, pravděpodobně mám silnou artrózu ramen,paže zvedám jen se silnými bolestmi.Kde prosím mohu navštívit odborného lékaře?
- Dobrý den, chtěla bych se zeptat na operaci kolene formou Visionaire.Jak dlouho se čeká na operaci a zda je zpoplatněna. děkuji Alena H.
- Dobrý den, ráda bych se zeptala na operaci kloubní náhrady kolene formou Visionaire. Kolik operace stojí a popřípadě jak dlouhé jsou termíny na operaci. děkuji Alena H.
- Dobrý den. O letních prázdninách jsem si natáhla kolení vazy. Při kontrole u lékaře byl při ultrazvuku zjištěn prasklý meniskus staršího data. Nyní nemám žádné bolesti jen občas mi v kolenu přeskakuje. Můžu vykonávat sporty? - Sjezdové lyžování, plavání, chůze, kolo. Musí se na operaci nebo meniskus…
- Dobrý den, je mi 64 roků. Na jaře roku 2014 jsem prodělal trombózu pravého bérce s následnou warfarinovou terapií, kterou jsem doposud nepřerušil. Od poloviny ledna loňského roku, kdy se náhle přidala ostrá bolest kolene s otokem, omezující a občas zcela znemožňující pohyb, jsem pod zdravotním dohledem.…
- Dobrý den, před 25 lety jsem měl zlomené zápěstí. Postupně se hybnost snižuje, zápěstí mě bolí. Byla shledána artróza kloubu. Chtěl bych se zeptat, zda bych se k Vám do ordinace mohl objednat na konzultaci řešení. Děkuji J. T.
- Dobrý den přeji, chtěl bych Vás požádat o radu. Zhruba před půl rokem se u mne začala projevovat bolest loktů a zápěstí. Příznaky byly: - cítím nateklá a ztuhlá předloktí a zápěstí (vše na vnitřní, malíkové straně) - na pravé ruce mám sníženou citlivost malíčku, prsteníčku a částečně prostředníčku -…
- Dobrý den, jak by se, prosím, projevovala drobná únavová zlomenina kůstky na malíkové straně nártu? Nemohla bych na to pořádně stoupnout nebo by se to klidně mohlo projevovat jen jako drobné pobolívání při přenesení váhy na malíkovou stranu chodidla? Moc děkuji za názor. S pozdravem, Pavla N.