Potřebuji pomoc, mně blízká osoba se trápí psychickými problémy, které pramení už z dětství (šikana), momentálně se jí rozchází rodiče, bodyshaming od útlého věku, není sebevědomá, ubližuje si sama sobě a přemýšlela o sebevraždě, odmítá si dojít za psychologem a já, protože ji mám ráda, už vůbec situaci nezvládám, jsem zoufalá a nevím si s tím rady...nevíte, na koho se obrátit a nebo poradit, co dělat...já sama už to nezvládám, jsem jediná komu se s tím svěřuje....
Dobrý den, je hezké, že se snažíte kamarádce pomoct. Někdy to může být ale moc těžké. Jestli kamarádka žádá radu nebo vyslechnutí jen od Vás, zvažte, jestli si nechat sama poradit od profesionála. Podle toho, co píšete, je to pro Vás velmi vyčerpávající a náročné. Pokud se Vám tedy kamarádku nedaří nasměrovat k psychologovi nebo terapeutovi, jděte tam Vy. S Vámi terapeut nebude řešit, co má dělat kamarádka, ale spíš to, jak se postavit k situaci mezi vámi tak, aby pro Vás byla zase zvladatelná. Držím palce, ať je Vám lépe Hanka Kyrianová