padání vlasů a gestagenní antikoncepce

1 Počet odpovědí:
byla jsem u Vás kvůli vyšetření padání vlasů v prosinci 2016 a z výsledků nebyl zjištěn žádný problém ani co se týče štítné žlázy. Vlasy začaly padat po vysazení kombinované hormonální antikoncepce Chloe na 3 měsíce (od prosince do konce března), po třech měsících jsem začala užívat gestagenní antikoncepci Evellien 0,075 mg, kterou užívám dodnes. Vlasy ale po roce padají stále,, ač jsem si myslela že to antikoncepce trochu spraví, chci Vás proto požádat o radu a názor, zda když už nadobro antikoncepci vysadím tak zda mi budou ještě víc než doposud padat vlasy, nebo už jsou ty hormony tak rozházené a tato antikoncepce má méně hormonů, že nějaké výrazné zhoršení padání vlasu nenastane a bude se to spíš po čase lepšit, tím že se dají hormony dopořádku? Za ten rok jsem totiž přišla o půlku vlasů, které jsem na hlavě měla (užívla jsem jak Alpicort F, methionin, a další doplňky stravy jako selen, zinek, apod. vodičky do vlasů apod.) a tím, že vlasy padají stále tak se bojím aby po vysazení to nebylo ještě horší a na tý hlavě mi nezbylo už opravdu skoro nic, už tak nemohu nosit rozpuštěné vlasy jedině v culíku, který je tak slabý že mi tam už skoro nedrží ani žádné gumičky, ale už antikoncepci nechci brát a chci aby se tělo dalo do pořádku, zvláště proto že za cca 2-3 roky plánuji se pokoušet o miminko. Děkuji za odpověď a přeji Vám hezký den.
Dobrý den. Doporučuji osobní návštěvu. S pozdravem sestra Váchová

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.