Od dětství mám problém s konzumací ovoce a zeleniny. Některé druhy u mě spouští dávivý reflex nejvíc asi různé dužnaté jako třeba rajče, hrozny atd. .Poslední dobou mě to docela štve jelikož to dost omezuje i jídelníček lidí okolo mě a nebo si musím vařit separátně. Snažím se některé věci do jídelníčku přidávat v menším množství a rozšiřovat si pestrost stravy, ale i tak jsem si říkal že bych rád věděl, kde je příčina tohoto problému a jak se dá řešit. Nemám nic proti ovoci a zelenině, ale je otrava se zakousnout do pomela a pak ho běžet za pár minut vyzvracet. Alergie žádné nemám snad jen někdy v dětství na laktózu.
Dobrý den, zřejmě každý si neseme z dětství nějaké "bloky". Ten Váš se asi týká příjmu ovoce a zeleniny. Dnes naštěstí máme u nás řadu zkušeným terapeutů (psychologů), kteří toto umí napravit. Jde o to najít odvahu a zkusit to. S volbou se obraťte na Vašeho praktického lékaře nebo můžete zapátrat na internetu.
S pozdravem MUDr. Květa Hlaváčová
S pozdravem MUDr. Květa Hlaváčová