Očkování u koček
Dobrý den, má očkování u koček smysl, když žijí jen doma a netoulají se? Bojím se případných vedlejších účinků. Prosím poraďte.
Děkuji
Děkuji
očkování doporučuji i koček které nechodí ven, z důvodu, že i vy můžete donést domů na oblečení nebo botách viry které by mohli být infekční pro Vašeho miláčka. V případě, že je kočka opravdu jenom doma doporučuji očkovat v základním schématu vakcínou proti herpesviru a koronaviru u kterých je pravděpodobnost nákazy nejvyšší a možné nežádoucí účinky nejnižší.
Zároveň jestli budou kočky jenom doma tak stačí udělat první dvě přeočkování v prvních měsících života, pak v roku zopakovat a pak se očkování opakuje až za 3-4 roky.
Doufám, že Vám má odpověď stačila, v případě dalších dotazů mně neváhejte kontaktovat na mailu: veterina-seman@email.cz, nebo tady na stránkách.
S pozdravem Seman.
S pozdravem Seman.
Zobrazit profily specialistů Jak to funguje?Obdobné otázky
- Dobrý den, Jsem studentkou Střední odborné školy veterinární a píši ročníkovou práci ohledně modrého zbarvení očí. Můj dotaz je takový zda modré oči disponují k onemocnění PRA,CEA či i úplně jiným a zda je toto zbarvení očí dědičné? A poslední dotaz co si myslíte o uchovnění takvé to Border Collie? Budu…
- Dobrý den, náš kocour trpí trávícími obtížemi. Často je nafouklý, trpí nadýmáním, průjmy a to tak silnými, že kolikrát má ve stolici krev. Všelijaké diety od veterinářů nepomohly. Krmiva jsme kupovali kvalitní, nijak jsme nešetřili. Až nyní jsem narazila na bezobilné granule. Krmíme 3 týdny a problémy…
- V kolika měsících nejdříve může kočka ( má aktuálně necelé 4 měsíce) podstoupit kastraci a kolik za ni zaplatím Děkuji Urbanova
- Dvouletý boloňáček, 3,20 kg, už dlouho váhám, je to hrozný erotoman, navíc max. hypereaktivní. A teď mi v hotýlku, kam ho dávámm řekli, že ho už nevykastrovaného nevemou. Prosím o váš názor a zda to enbude mít ve stáří následky, uvítám i sdělení ceny. Děkuji. Gebauerová alik46@seznam.cz
- Dobry den, mam psa- jorksir, kluk, 7 let, naposledy ockovan na vzteklina minuly rok v listopadu, odcervovan kazde 3 mesice. Vcera upadl na bok, rychle mu tlucelo srdicko, neji, ze zacatku docela dobre se napiul, ted nepije, ma hnedou moc, veterinar rekl, ze ma piroplasmosu, pichl mu ijekce, rekl, ze…
- Dobrý den, mám 12letou fenku Biškonka. Po vyšetření endosk. byl zjištěn zánět žaludku. Léčba se táhne již od května, kdy začala zvracet všechno jídlo. Nyní po úpravě stravy na vařenou, zvrací jen večer a hlavně v noci a při větším pohybu. (Chuť k jídlu má). Užívá léky Famosan, Ranisan, i silnější. Tedy…
- Dobrý den.mám 8měsíční fenu Bernského salašnického psa. Prosím,kdy je nejlepší provést kastraci?Ještě nehárala. Děkuji za odpověď. Matula