Naše 39. letá neteř několik let trpí neurovegetativním onemocněním typu ALS. Její nemoc se zhoršuje. Toto onemocnění má i její 60.letá matka.
Podle lékaře jde o vzácné onemocnění, které je po ženské linii. Neteř má 10.letou dceru. Prosím poraďte kam bychom se mohli obrátit a zda by nezlepšila nemoc léčba kmenovými buňkami. Děkuji
ALS je neurodegenerativní progresivní onemocnění , které vede k degeneraci centrálních i periferních motoneuronů ovládajících pohyblivost svalů. Praktický pediatr , který má informace o rodinné zátěži zajistí dispenzarizaci v neurologické amb., genetické vyšetření .