Když po vyšší dávce zkonzumování alkoholického nápoje o víkendu 15.1. - piva, cítím v nadbříšku bolest při jídle a pití pravděpodobně na břišní slinivce, zápach stolice a mastnost nemám. Je možné tento problém vyléčit hospitalizací doma v klidovém režimu, piju alkohol 1× za dlouhou dobu (1× za měsíc asi). Bolesti nemám vlastně ani žádné což je typické pro zánět slinivky, píchá mně jen v nadbříšku když něco jím a když piju (takové pálení a píchání jakoby). Je totiž i možné, že se nemusí jednat o zánět právě slinivky. Říkají mi ať jdu k lékaři ale není to vůbec vážné a mé dotazy zní..
1. Jak dlouho to asi může trvat než to ustoupí?
2. Co mám jíst když mám tento problém?
3. Co by to nejpravděpodobněji mělo být?
4. Zažili jste někdo přesně to co já?
Děkuji všem za odpověďi, pěkná večer :)
1. Jak dlouho to asi může trvat než to ustoupí?
2. Co mám jíst když mám tento problém?
3. Co by to nejpravděpodobněji mělo být?
4. Zažili jste někdo přesně to co já?
Děkuji všem za odpověďi, pěkná večer :)
Dobrý den, po konzumaci alkoholu je podráždění slinivky (ale také jater, střeva a žaludku) téměř jisté. Zažívací trakt prostě na to není stavěný. Zkuste nyní zcela abstinenci od alkoholu a jen lehkou a dietní stravu - bez koření, tuků, lehce stravitelnou. K tomu jen na chvíli pomocné léky: Essentiale tbl 1-1-1, Nolpaza 1-0-1. Pokud bolest v nadbřišku neustoupí, vyhledejte lékaře.
S pozdravem
S pozdravem