Existuje lék proti HPV?
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, zda existuje nějaký lék, na předpis nebo i bez předpisu, na posílení imunity proti virovému onemocnění HPV (papillomavirus)?
Moc děkuji
Moc děkuji
z Vašeho dotazu nevím jestli se jedná o problém genitálních bradavic, kde kromě terapie kožním lékařem je možnost imunomodulace preparátem Isoprinosine ( s dobrými výsledky)-lék je vázán na předpis.
Před nasazením Isoprinosine je vždy vhodné vyšetření v alergologicko imunologické ambulanci včetně laboratorních odběrů, zda se tento preparát může nasadit.
K prevenci rakoviny děložního čípku je pak dostupné očkování ( vakcíny Silgard a Cervarix).
Eva Tilšarová
Eva Tilšarová
S pozdravem
Zobrazit profily specialistů Jak to funguje?Obdobné otázky
- Dobrý den, od dětství získávám neustále nové a nové alergie, začalo to alergií na hmyz, poté na potraviny, prach, zeleninu, ořechy, ovoce a nyní mám obavu, že mám alergii i na lepek, protože kdykoli sním nějaké pečivo je jedno jestli pšeničné nebo žitno-pšeničné, ale také těstoviny začne mě pálit žáha,…
- má neustálé potíže s imunitou, průjmy, stresem a nechutí k životu. Přesto, že absolvovala spoustu vyšetření, lékaři si s ní nevědí rady a já též ne, chci jí pomoci.