1 Počet odpovědí:
Dobrý večer, od neděle jsem měla horečky 38 - 39, mám rýmu, urputné bolesti hlavy se šuměním v uších a jsem hodně zahleněná, teplota dnes už normální, ale vše ostatní přetrvává. U doktora CRP 96, předepsal ATB pro kojící. Manželova teta mi udělala PCR test - negativní, zjištěn virus parainfluenza, proto jsem ATB ani nenasadila. Udělala jsem dobře, když nejde o bakteriální infekcí? Je možné brát Paralen více dní po sobě, když kojím 3 měsíční miminko? (Dcerka je také nemocná). V příbalovém letáku je max 1 den, nerada bych malé nějak ublížila, ale ty bolesti jsou hrozné.
Děkuji.
Dobrý den, podle potíží které popisujete i z vyšetření lékaře, který Vás prohlédl také takto usuzuji na bakteriální infekci a proto zvolená antibiotické léčba byla v pořádku. I při bakteriální infekci mohou být virový původci. Ucpané dutiny a bolesti hlavy mohou signalizovat také probíhají bakteriální zánět dutin. Proto také doporučuji ordinovaná antibiotika. Můžete si pomoci také vhodnými kapkami do nosu i Paralenem na snížení teploty. Vše samozřejmě léky, které při kojení můžete. Nepřestávejte kojit.
S pozdravem

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.