Dobrý den, začal mě bolet nesnesitelně zub ze dne na den, který je schovaný pod korunkou. Problém je, že mám udělané korunky v jeden celek na celém patře, takže bude potřeba sundat celé horní patro. Chci se zeptat, když stomatolog sundá tyto korunky, ošetří nemocný zub, půjdou mi tyto korunky nasadit zpátky? Nestály zrovna nejméně a nerad bych si zhotovoval celé horní patro kvůli jednomu zubu.
Dobry den, bohuzel sundat korunky, navic spojene do jednoho mustku bez poskozeni neni mozne, to znamena ze po sundani mustku, musi byt zhotoveny novy. Jako kompromis, se provadi osetreni kanalku po provrtani korunky, neni to idealni varianta, ale pomuze vam zachranit stary mustek. Pro takovy postup musi byt proteticka prace bezvadna, okrajovy uzaver u korunky neni poruseny, zub nesmi byt pretizany na skus a t.d. Po ošetření kanaku, otvor v korunce bude uzavreny pomoci vyplni.