Dobrý den všem. Je mi 23 let a obracím se na Vás s dotazem o pomoc nebo radu, jelikož jsem v zoufalé psychické situaci. Poprvé jsem měla problém s dýcháním a zády zhruba před měsícem a půl, po jedné návštěvě maséra to zmizelo. Nyní se mi to vrátilo v ještě horším stavu a nedokážu s tím nic dělat. Nic nepomáhá. Zkoušela jsem všechno, fyzioterapii , masáže, chiropraxi, cvičím doma..
Mám pocit, že se nedokážu pořádně nadechnout, tlačí mě na hrudi, jak kdyby mi tam někdo seděl, bolí mě mezi lopatkami na zádech.. Do toho všeho se přidalo i to, že mě poslední týden trápí hrozné úzkosti a panické ataky , které se stále zhoršují a jsou častější.
Tyto problémy s atakou mi začaly poprvé před měsícem po týdenním traumatickém pobytu v nemocnici(operace slepého střeva). V současnosti mě ovlivňují natolik, že nejsem schopna každý den fungovat, nemůžu spát, jíst, ani nikam jít , nebo být doma sama. Dělám pro to, co můžu. Už jsem z toho nešťastná, jelikož tyto stavy naprosto převzaly můj život a já nad ním už nemám kontrolu... Proto Vás laskavě žádám o nějakou radu, cokoliv... Začala jsem brát i antidepresiva před zhruba 5 dny, myslíte, že tento dlouhodobý problém s dýcháním může být i psychosomatický, způsoben traumatem z nemocnice? Přeci jen, předtím mě to chytlo ze zad a pomohla mi na uvolnění dýchání jedna masáž, nyní to trvá strašně dlouho i presto, že chodím na fyzioterapie atd.... Každý den trpím i na záchvaty breku a mám pocit, že omdlím... Moc prosím... Co s tím mám delat, myslíte, že mi na tento problém pomohou antidepresiva? Nemůžu ani nikam jet v takovém stavu... Vyšetření plic i srdce mám v pořádku...
Váš dotaz mne ihned oslovil svou naléhavostí. Je to popis velkého trápení. Pokud chodíte na fyzioterapii, vyšetření dýchací soustavy máte v normě, pak je nasnadě, že se velmi pravděpodobně jedná o psychosomatickou záležitost.
Antidepresiva rozhodně nevysazujte, ty mají dlouhodobější náběh působení - zabírají po mnohem delší době.
Vyberte si psychoterapeuta, který Vám bude sympatický a co nejdříve se objednejte.
Je léto, tak máte velkou šanci najít termín v blízké době.
Mám zkušenost, že antidepresiva jsou dobrou oporou pro klienty s podobnými symptomy. Možná, pokud máte ataky úzkostných stavů, by bylo dobré medikaci doplnit anxiolytiky.
Přeji Vám, ať se Váš stav co nejdříve zlepší.
Lucian Kantor
Je léto, tak máte velkou šanci najít termín v blízké době.
Přeji Vám, ať se Váš stav co nejdříve zlepší.
Lucian Kantor
Zveme vás na návštěvu: Relaxace - 1 500 Kč
Návštěvu si můžete objednat přes portál Známylékař.cz. Použijte tlačítko Objednat se.