Dobrý den, velice mě škrábe v krku a občas mě to nutí kašlat, jiné příznaky (teplota, bolest svalů, bolest v krku ani při polykání) nejsou. Jsem v
7 týdnu těhotenství a moje lékařka mě posílá nejdříve na PCR test. Prosím o radu, čím si jako těhotná mohu od škrábání ulevit. Děkuji
Dobrý de, škrábání v krku nebude příznakem covidu, proto si myslím, že pcr test není u Vás indikovaný. Škrábání v keku může mít i neinfekční příčinu - suchý vzduch, alergeny ve vzduchu - alergická příčina, nebo často reflux žaludečních šťáv, který v těhotenství je častý. Většinou až na konci těhotenství, kdy děloha tlačí na bránici a žaludek.
Pokud nepomohlo nic z domácí lékárny (cucání bonbonů pro osvěžení hrdla, vhodných pastilek - např. GeloRevoice,.. atd), obraťte se na ORL lékaře. S pozdravem