Dobrý den, ve věku 12-13 let jsem vyrostl do výšky přibližně 173 cm, avšak od této doby jsem vyrostl
ve věku 12-13 let jsem vyrostl do výšky přibližně 173 cm, avšak od této doby jsem vyrostl pouze 2 cm a nyní mi je 18 let. Mí vrstevnicí i ve věku 17-18 let neustále rostou, ale já ne. Chtěl bych se zeptat zda je to normální nebo bych měl kontaktovat lékaře kvůli nějaké léčby? Vím, že se růst lečí i růstovým hormonem, ale nevím jestli se tento případ týká mě.
Děkuji za odpověď
Děkuji za odpověď
Dobrý den, výška 175 cm v 18 letech je v pořádku. Zaleží také na dědičnosti (jak velcí jsou rodiče?). Dětí bývají často vyšší než rodiče. V pubertě je růst často akcelerován. S pozdravem