Dobrý den vážený pane doktore, doktorko, byla jsem na CT a chci se zeptat jak vážná je diagnoza "Komorový systém a subarachnoidální prostory širší při atrofii mozkové" a zda se to dá léčit a jakým tempem se shoršuje, je mi totiž teprve 58 let. Byly mi předepsány léky Godasal 1/2 tabl. a Cavinton Forte 1/2 tabl. Musím brát oboji léky, nebo raději vynechat Godasal a vzít si 1 celou tabl. Cavinton Forte nebo jsou nějaké jiné kvalitnější léky ? Nebo zvýšit dávky ? (klidně si i doplatim). Děkuji za upřesnění a odpověď přeji krásný den.
Dobrý den.Jiste se nejedná o život ohrožující diagnózu.
Neznám celou vaši anamnézu a také přesnou lokalizaci atrofie. Medikace Godasal 1x100mg.Cavinton ano.Mozno zkusit Gingo biloba/Tebokan 1x 120mg/,Piracetam .Lecithin. Vždy po dohodě s vaším neurologem.