Dobrý den, v prosinci jsem byla u lékaře, který objevil na mém krku cystu, měla jsem jít na kontrolu v lednu, bohužel jsem byla dlouhodobě nemocná, do toho vlezly zkoušky na vysoké a když jsem tam poté na konci ledna a 2x v únoru byla, nedostala se na mne ani řada, nemohla jsem tam být každý den, jelikož na vysoké se hodiny nijak moc nahradit nedají a nesmí být skoro žádná absence. Bohužel se pak vydalo opatření vlivem covidu 19 a nemohla jsem dk nemocnice jít. Teď je květen a cystu stále na krku mám, je viditelná. Nebolí, kdybych ji neviděla v zrcadle nebo si nesahala na krk, tak o ní ani nevím. Nevím zda už je rozumné do nemocnice přijít. Je tato cysta zdraví závadná.
Děkuji za odpověď
Děkuji za odpověď
Dobrý den, cysta je "dutinka" s různým obsahem a vlastní výstelkou. Sama cysta, pokud na něco netlačí (žílu, nerv, orgán) není závadná. Vzhledem k tomu, že časem se může cysta vyvíjet, je vhodné ji mít pod kontrolou (jednou za rok, rok a půl). S pozdravem MUDr. Hlaváčová