Dobrý den, už více jak 2 měsíce cítím nepohodu, nepříjemný pocit v šourku, někdy více, někdy méně, občas taková vystřelující bolest. Prohmatával jsem si varlata a nic atypického jsem neobjevil, přítelkyně také ne. Žádné zvětšení, zmenšení, ztvrdnutí, bulka, nic... Měl bych 2 dotazy: 1) oč by se mohlo jednat? 2) Rakovina varlat je vždy spojena s bulkou na varlatech, nebo rakovina varlat může být i bez bulky na varleti? Děkuji, L.
Dobrý den, doporučuji vám dojít k vyšetření, a poté vám lékař řekne nález, nádor varlete se diagnostikuje pohmatem, ultrazvukem a nálezem nádorových markerů v krvi, s pozdravem Friedová
Jedná se pravděpodobně jen o lehký zánět, vyšetření urologem je ale vhodné.