Dobrý den, už půl roku mám nového přítele a stále se mi vrací zánět močového měchýře, který jsem vždy přeléčila antibiotiky (konkrétně Biseptol a Cotrimoxazol). Do toho beru hormonální antikoncepci Velmari. Na urologii mi sdělili, že mám pít čaj z lichořeřišnice a brát každý den Blokurimu. Dle doktora je problémem, že si má mikroflóra nemůže zvyknout na nového přítele, tak bych se ráda zeptala, zda je problémem už samotný sex nebo jen zakončení? Bylo by možné vše vyřešit například kondomem? Případně je nějaký další způsob jak předcházet zánětu močového měchýře, který vzniká tímto způsobem?
Dobry den,vhodne je vysetreni u urologa,vytery z uretry na chlamydie,mykoplasmata,je zanet mocovoho mechyre spojen i s gynekologickym zanetem? V moči je stale stejna bakterie,nebo pokaždé jiná? Lze pouzit dlouhodobe profyl. 1 tab.atb po styku,imunizacni lečbu,režimová opatření...
S názorem kolegyně souhlasím, je vhodné třeba u sexuologa probrat Vaše sexuální praktiky, laboratorně vyšetřit Vašeho nového partnera. Možností prevence tzv. poscoitální cystitidy existuje několik. Tedy opět urolog, sexuolog ev. venerolog.
Zdravím. Dr. Pduška
Zdravím. Dr. Pduška