Dobrý den, už několik let začínam den tak, že musím vychrchlat všechny hleny z krku, které mi tam s
už několik let začínam den tak, že musím vychrchlat všechny hleny z krku, které mi tam stekli během noci. Někdy mají i hnědou(když mám zánět tak žlutou, zelenou) barvu a jsou hodně husté. Během dne mi taky tečou do krku a při pocitu knedlíku musí zase ven. Když jsem se o tom zmínila na ORL tak to lékař nijak neřešil. Pro mě je to ale dost nepříjeemné , hlavně když jsem někde venku. Trochu ucpaný nos mám celoročně. Ani nevím kdy to začalo. Před 4 lety jsem přestala kouřit a nijak se to nezměnilo. Dále mi přítel říká, že jak polknu tak je to tak hlasité , jako bych měla nateklé mandle. Nikdy jsem nepřemýšlela nad tím, že je mám větší, ani lékaři nic nenamítli. Někdy mě upozorní, že mi zapáchá z úst. Teď už mám strach na kohokoli promluvit, protože sama nepoznám , kdy je to v pohodě a kdy ne. Často se mi dělají mandlové kameny.(což by mohla být i příčina spolu se zahleněným krkem) Občas se je snažím odstranit, ale kvůli mému silnému dávicímu reflexu nejsem moc úspěšná. Na jazyku mám většinou bíly povlak a vzadu skvrny , ikdyž ho pravidelně čistím. Hodně trpím na nachlazení, pobolívání v krku a cca 1-2krat ročně mám angínu a zánět průdušek. Zajímalo by mě jestli by mi nepomohlo odstranění mandlí. A jestli si jen tak můžu nakráčet do ordinace s tím, že je chci odstranit. A z jaká by mohla být příčina toho zahlenění? Děkuji za odpověď.

Dobrý den.
Takto dle popisu nejde diagnózu ani odhadovat. Je nutné se dostavit osobně. Kterýkoliv den dopoledne i bez objednání.
Pěkný den.
MUDr. V.K.