Dobrý den, už asi týden se mi při smrkání a nebo zatnutí svalů břicha jakoby převalí menší masa pod kůží v oblasti pravého třísla...Je to nepříjemné, ale nebolí to a nedá se říci, že bych cítil nějakou bulku. Pokud si na to místo ovšem zatlačím, tak po "zatnutí" se opakuje. Mohlo by se jednat o kýlu? Za jak dlouho po operaci bych mohl mít větší fyzickou zátěž? (konkrétně OCR závody)
Dobrý den, to co popisujete pravděpodobně je tříselná kýla. Po laparoskopické operaci se doporučuje omezit fyzickou zátěž na 4, lépe 6 týdnů. Záleží také na charakteru zátěže - nejvíce vadí zvedání těžkých břemen.