Dobrý deň, Trpím trošku hypochondriou a tak som si pred pár dňami prehmatávala brucho a hrudník.
Dobrý deň,
Trpím trošku hypochondriou a tak som si pred pár dňami prehmatávala brucho a hrudník. Niekde na internete som čítala, že ak má človek problémy s pankreasom tak ho bude bolieť ak si zatlačí na spodok hrudnej kosti. Tak som zatlačila párkrát, nebolelo ( Viem, že to nie je rozumné ale občas ma proste chytí hypochondrický stav). O dva dni som si však všimla, že v tej oblasti, kde som tlačila (ako je mečovitý výbežok hrudnej kosti) mám nejaký opuch alebo otok. Cítim tam nejakú masu, s ktorou sa dá hýbať, na dotyk je makšia, priateľ tvrdí, že mu to pripomína vankúšik naplnený tekutinou. Som si na 99% istá, že pred tým, než som to stláčala tam nič nebolo, myslím si, že by som si to vtedy určite všimla. Mám však strach, čo to môže byť, či sa nejedná o nejaký tumor. Viete mi prosím poradiť čo s tým? K praktickému lekárovi sa dostanem až za týždeň a mám strach.
Vopred pekne ďakujem za odpoveď
S pozdravom a prianím pekného dňa
Vopred pekne ďakujem za odpoveď
S pozdravom a prianím pekného dňa
Dobrý den, doporučuji konzultaci u Vašeho praktického všeobecného lékaře, který sofistikovaně ve Vašem případě rozhodne o dalším postupu.