4 Počet odpovědí:
Dobrý den.Stala se nam taková věc.Našli jsme naši dceru 26.4.2018 predavkovanou na wc doma.Odvezli ji na ARO a následně do PS Opavy.Trpěla anorexii,sebepoškozováním a vlastně pokus o sebevraždu.Nyni je tam přes 14 dni.Nevim jak se s tim mam vyrovnat a kdo mi může pomoct teď a vlastně i potom jak se nam vrátí domu.Vim že léčba bude dlouhá a nevím zda úspěšná.Dceři bude 3.6. 15 let.Děkuji
chápu, že v aktuální situace můžete cítit strach a bezmoc. Určitě bych Vás chtěla podpořit v tom, abyste našla pro sebe podporu a mohla jednak zpracovat to, že se to stalo a jak dále s dcerou komunikovat a jak jí být podporou. S tím Vám může pomoci psycholog nebo terapeut.
Pokud Vaše dcera užívala prášky či jiné drogy, můžete se také obrátit na některou z neziskových organizací, které se tímto zabývají. Fungují zdarma a mývají kratší objednací doby než psychologové na pojištovnu. Vzhledem k tomu, že píšete o PS Opava, mohla by pro Vás být dostupná organizace Renarkon. Případně se zde můžete poradit o bližších alternativách k Vašemu bydlišti.
Držím palce

Dobrý den. Je mi líto, že máte takovou zkušenost. Chápu Vaše obavy a patrně pocity nejistoty. O dceru je aktuálně postaráno, je v rukou odborníku. Dále bude patrně pro dceru dobré najít psychologa, psychoterapeuta, který ambulantně bude s dcerkou pracovat a pomoct jí najít správné kroky k její spokojenosti a dalšímu vývoji. Vám, jako mamince, bych rovněž doporučila obrátit se na psychologa, psychoterapeuta, který Vám může pomoci se s danou situací vypořádat a naučit se v rámci rodinné vazby s dcerou komunikovat, být jí oporou a zároveň pomoci řešit případné potíže lépe, než je sebevražda a jiné sebeubližováním. Píšete, že je dcera v Opavě. Já osobně mám svou praxi v Opavě. Můžete kontaktovat mne nebo jiného kolegu v blízkosti. Přeji hodně sil.
Dobrý den, určitě doporučuji vyhledat odbornou pomoc..a hledat porozumění tomu, co se dceři i kolem ní (např. v rodině) děje. Pak se Vám bude i lépe situaci zvládat a s dcerou komunikovat a podporovat se v rodině vzájemně.
Držím palce.
Dobrý den, děkuji za dotaz a s odpovědí se připojuji ke kolegům, doporučuji vyhledat odbornou psychoterapeutickou pomoc, ať pro dceru, Vás, celou rodinu. S pozdravem M. Sz.

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.