Dobrý den. Rád bych se prosím Vás zeptal na svůj zdravotní neduh. Jsem na invalidním vozíku, mám do
Dobrý den.
Rád bych se prosím Vás zeptal na svůj zdravotní neduh. Jsem na invalidním vozíku, mám dost znatelnou skoliózu páteře. Nedávno mi zjistili v pravé ledvině několik ledvinových kamenů (velikost 24, 18, 14 a 10 mm). Všechny jsou vidět na rentgenu, takže jsou prý ze šťavelanu, který prý nejde rozpustit na písek. Chtěl jsem se zeptat, zda to skutečně nejde nějak rozpustit přesličkou, zlatobýlem a podobně. Pak bych se chtěl ještě prosím zeptat na rozdrcení kamenů ultrazvukovými nárazovými vlnami. Na internetu píší, že se to nemá dělat u lidí s problémy s páteří. Co tam přesně hrozí za problém?
Předem moc děkuji za odpověď.
Předem moc děkuji za odpověď.
Dobrý den.
Tenot problém je typický pro vozíčkáře, tedy že mají vyšší vyskyt lithiasy / kamenů / v moč. cestách. Stran řešení jsem skeptický k tomu co popisujete. Nicméně jako vozíčkář, by jste měl mít zajištěnou urologickou péči, tedy tam bych ten prosbém, přednesl. Pokud nemáte urologa, tak by jste měl nějakého v místě bydliště kontaktovat.
Hezký den Tomáš Novotný
Hezký den Tomáš Novotný