Dobrý den, prosím o zodpovězení dotazu vztažmo ke koronaviru. Mám 56 let, jsem 3 roky po zhoubné ra
prosím o zodpovězení dotazu vztažmo ke koronaviru. Mám 56 let, jsem 3 roky po zhoubné rakovině střeva, zachycené včas, ( léčba - operace, bez nutnosti jakékoli chemoterapie nebo radioterapie, bez metastáz. ). V minulých letech jsem zároveň prodělala pneumonní chlamydiovou infekci - přeléčeno ATB, zbytky stop v krvi, nelze se toho samozřejmě zbavit zcela). Nyní mám nastoupit do práce po nemocenské na záda... řesím, zda jsem rizikový pacient pro nemoc Covid 19 a vše s tím spojené. Zvláště jsem nikde nečetla o plicních chlamydiích a to, zda mohou výrazně zhoršovat stav plic při infekci koronavirem, jelikož se dá předpokládat, že při oslabení organismu tzn. "vylezou".
Děkuji Vám velmi pěkně
Děkuji Vám velmi pěkně
Sice mám k portálu ZL velmi negativní vztah, ale nyní je stav nouze.. Chlamydie jsou běžný infekt, v krvi se vyšetřují obvykle protilátky- takže vidíte biochemické stopy po překonané infekci. Určitě nelze interpretovat jako vleklou infekci.
Zdá se, že mnohem rizikovější je hypertenze, cukrovka a další nemoci oběhového systému, nejspíš i obezita (vzhledem k vazbě na ca. tl. střeva v poměrně mladém věku bych ji u Vás předpokládal). zatím jsem nezaregistroval zvýšené riziko u překonaných infektů, ale kombinované infekty často skutečně hůř probíhají. Zdá se taky, že důležité je etnikum (hispánci, černoši) s odlišnou imunobiologií.