1 Počet odpovědí:
Dobrý den.Prosím o radu jak pracovat s tímhle.Asi zhruba necelý měsíc jsem měla stavy úzkosti a nevěděla jsem proč.A teď nedávno to už bylo jen po ránu a pak už to bylo nějak dobré ale bylo to potom co beru když potřebuji tak lék atarax.Zjistila jsem taky teď jak tohle píšu tak jsem zjistila důvod.A to že jak více věcí chci řešit tak jsem je nechtěně ty předešlé věci nechala dělat za mě jako nejvíc mamka a nechtěně jsem si ji k sobě přitáhla aby byla se mnou.No a taky to že chci určité věci řešit sama které zvládnu ale bála jsem se ten krok udělat.To jsem jen chtěla říct na co jsem přišla jak teď tohle píši tak včera jsem si tohle uvědomila.Ale chci se zeptat že vím už z čeho jsem měla teď úzkost ale než jsem si to uvědomila tak jsem měla asi 3 panické ataky za ten asi měsíc a cítila jsem jak můj mozek a na hrudi že jsem byla z toho unavená a nevěděla jsem jak si pořádně odpočinout.Až před večerem se mě to daří a spánek zlepšuji díky melatoninu ale předtím jsem to měla tak že pak jak jsem se uklidnila tak jsem byla v pohodě ale ráno to bylo zase jako kdyby se mě to v paměti vymazalo a zase úzkost a přemítání myšlenek o ničem a nevěděla jsem jak to zastavit a pak následkem toho jsem měla víc bušení srdce a bolest na hrudi.Teď jak tohle píšu tak včera ráno jsem měla zhoupnutí tlaku a k tomu panickou ataku kdy když jsem vstala a šla na wc tak jsem se cítila moc lehce a pak najednou byla s tím panická ataka a snažila jsem se uklidnit jak mě to šlo a co mě pomohlo ale cítila jsem se bezradně a co dělat.Uvažovala jsem i jestli volat záchranku ale moje mamka mě nějak dala do klidu a tak jsem tam nevolala.A ještě k tomu mě klesala váha díky tomu ale už se nějak stabilizovala.K psychologovi a nebo k psychiatrovi jsem už chtěla s tímhle jít ale nevěděla jsem jak být v klidu úplném.Chtěla jsem se taky zeptat jestli by bylo vhodné někde na nabrání více váhy a s psychikou jestli mám jít do léčebny kde by mě dali do normálu.Protože bych chtěla nějak si dát hlavně psychiku do pohody a ikdyž si říkám že jak postupně a v klidu vyřeším ty věci tak i tak jsem měla zmatek v hlavě a nevěděla co s tím dělat.
předně chci napsat, že je skvělé, že jste se své potíže rozhodla takto aktivně řešit. Píšete, že poslední měsíc zažíváte úzkosti, panické ataky, měla jste i potíže se spánkem, nevěděla jste, co s tím vším dělat. Z toho, co popisujete, mi připadá, že hospitalizace v psychiatrické nemocnici není nutná, ale samozřejmě to může být nějaká příležitost k zastavení se a ke stabilizaci. Alternativou by mohl být denní stacionář (v Praze např. Horní Palata, ale nevím, odkud jste), kde máte v podstatě celodenní program, ale na večer se vracíte domů, běžně je to léčba na 6-7 týdnů. Potom můžete ideálně pokračovat v individuální nebo skupinové psychoterapii. Co se týče nabrání váhy, tak s tím Vám bohužel neporadím, nejsem odborník. Nicméně kolísání váhy při psychických potížích je celkem běžné, podstatné je, že se Vám váha stabilizovala. Pokud vnímáte, že úbytek váhy mohl mít vliv na Vás zdravotní stav (např. rozhozený cyklus, velká únava), doporučuji to zkonzultovat se svým obvodním lékařem.

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.