Dobrý den Přišla jsem po 20. letech trvání manželství na milostné dopisy včetně sexu, kdy mi byl ma
Dobrý den
Přišla jsem po 20. letech trvání manželství na milostné dopisy včetně sexu, kdy mi byl manžel tehdy 41. letý nevěrný s mladší (30) kde byl poprvé v lázních.Manžel se mi dosud nepřiznal a asi to nemá ani v úmyslu.
Zjistila jsem že vztah trval nejméně po dobu 2. let.Nyní mu je 60. let a mě je 56. let.Jsme spolu 37. let v manželství a nikdy jsme žádnou krizi neměli.Já jsem mu byla po celou dobu věrná.Máme 2. syny.
Nedokážu mu odpustit a smířit se s tím.
Prosím o radu.
Děkuji nashledanou
Nedokážu mu odpustit a smířit se s tím.
Prosím o radu.
Děkuji nashledanou
Dobrý den.
Je mi líto, že jste se ocitla v této situaci.
Z Vašeho dotazu mi není jasné, zda manžel o Vašem zjištění ví a zda jste spolu o situaci mluvili. Píšete, že jste spolu již dlouho a vy jste nikdy nevěrná nebyla a nedokážete odpustit, smířit se.
Chápu, že po letech soužití vnímáte situaci jako nepřijatelnou. Zároveň jste ale spolu dlouho a z Vašeho psaní nevyplývá, že byste měla v úmyslu manžela opustit. Chtěla byste hledat způsob, cestu, jak v manželství setrvat a zvládnout manželovu nevěru? Nabízím individuální terapii ( i formou tel.konzultací, pokud bydlíte dál od Prahy). Není to snadné, ale ráda půjdu s Vámi cestou k porozumnění, smíření.
Přeji vše dobré! H. Řepová
Je mi líto, že jste se ocitla v této situaci.
Přeji vše dobré! H. Řepová
Dobrý den, pokud člověk hledá jiného partnera, něco mu v životě samotnému chybí. Chtělo by to, abyste spolu více komunikovali. Jen žít vedle sebe nestačí.... Berte to také jako výzvu pro Vás... pokud se nesmíříte s takovou situací, proč v ní setrváváte? Kolik strachů, "kdyby" a "ale" si říkáte, že nejste schopna nevyhovující vztah nakonec třeba i opustit?... Někdy je třeba hnout se z místa. Z Vašich slov proudí životní smutek. Je to zbytečné.... Buďte v životě aktivní. Krásné věci nepřicházejí sami. A všechno netrvá věčně... Na spoustě věcí se v partnerství musí pracovat. Společně. Ale pokud je práce pouze jednostranná, pak to nikam nevede... Komunikace je velmi důležitá. Bez komunikace to nikam nevede... komunikujte a mluvte s ním - ptejte se ho, co Vám chybí, co hledá jinde. TO co hledá může být něco co chybí Vám a nebo je to nějaká jeho vlastní slabina, nespokojenost...Člověk vlastní štěstí v druhém člověku nenajde, pokud ho nenašel sám v sobě.... Krásné dny, Pfeiferová
Dobrý den, z Vašeho krátkého popisu vnímám určitou zoufalost. Představuji si dámu, ženu, manželku, matku, jejíž jeden z hlavních pilířů života, na kterém stavěla, se ohromně zatřásl. Silným sdělením je však fakt, že tušíte, že by mohlo být úlevné a užitečné projít cestou smíření, odpuštění. Asi se již nějakou dobu snažíte takového stavu docílit sama a nedaří se to. V této situaci je psychoterapie dobrým pomocníkem. Pokud si člověk může v bezpečném terapeutickém sezení uvědomit souvislosti, pomáhá to pochopit mnohé a to následně ulevuje emocím, prožitkům. Je to užitečný a účinný proces. Využijte průvodce, terapeuta, který Vás podpoří. Když jsme utopeni ve svých trápeních, je to jako v mlze. Byla by velká škoda po tak dlouhém partnerství nenastartovat znovu hezké společné soužití. Odpovědnost je vždy v našich rukou. Přeji Vám dobrá a zodpovědná rozhodnutí, která zlepší Vaši kvalitu života. Pokud budete chtít, ráda Vás přivítám ve své praxi (Praha, Liberec). Srdečně zdravím, Klára