Dobrý den, před rokem v březnu jsem měla úraz na pravé ruce, přetrhla jsem si vaz mezi prsteníčkem a malíčkem. Měla jsem sádru, potom rehabilitace destičky s elektrickým proudem či tak něco. Po skončení léčby jsem mohla, tak normálně fungovat, ale časem jsem zjistila, že při aktivitě ať už - sekání se sekačkou, nošení těžších věcí, při klikování,
celkově cvičení, nebo celkově ,kde jsem se musela zapírat o ruce, mi začala vystřelovat bolest od mezi malíčkem a prsteníčkem, přes zápětí až skoro dál skoro k lokti ( všude, kde jsem měla předtím sádru). Bylo to něco jako hodně bolestivé píchnutí, křeč. Vždycky jsem to nějak přešla, nechala ruku odpočinout, ale včera jsem sekala zahradu a při sekání jsem dostávala zase ty bolesti, dnes po probuzení mám silnější bolesti, stačí jen vytočit zápěstí a bolí mě to hodně. Nevím co dělat, nechci obtěžovat k lékaře kor v téhle době pandemie. Děkuji za odpověď
Může se jednat o úžinový syndrom ulnárisového kanálku v oblasti loketního kloubu (je to něco podobného jako syndrom karpálního tunelu v zápěstí, ale jedná se o jiný nerv). Se sádrovou fixací by souvislost mít mohl. Diagnozu udělá elektrofyziologické vyšetření na neurologickém pracovišti.
Určitě vyhledejte neurologa.
Nemusí to souviset - EMG by bylo v hodné přes svého praktika