Dobrý den, před několika dny, když jsem pracoval pozdě do noci, dostal silnou migrénu, doprovázenou
před několika dny, když jsem pracoval pozdě do noci, dostal silnou migrénu, doprovázenou neschopností správně mluvit (přehazování slabik ve slovech). Zároveň můj mozek přestal kompletně vnímat nebo jsem ztratil schopnost periferního vidění. Od té doby migréna ustoupila, ale nastoupily problémy s krátkodobou pamětí (potíže si konkrétně vybavit cokoliv, co se stalo byť jen před chvílí, nebo třeba dva dny zpět). Zároveň mám od té doby problém s porozuměním textu, veškeré texty si musím číst víckrát, doplňuji tam slova které tam vůbec nejsou a podobně. Jsem dvacetiletý student vysoké školy. Neberu žádné drogy, alkohol piji minimálně, občas si zapálím.
Vážený pane, Vaše problémy je nutné vyšetřit u neurologa a nastavit vhodnou léčbu. Bude vhodná i spolupráce s psychiatrem. Jedině tak se migrenozní bolesti mohou zlepšit. Velkou roli hraje styl práce (směny, noční) a pravidelnost v odpočinku a spánku. I když bolesti může odstartovat mnoho záležitostí a stavů - třeba vůně, jídlo, námaha....
S pozdravem
S pozdravem