Dobry den, pred mesicem pred nastupem na operaci plastiky kolene jsem absolvovala predoperacni vys

1 Počet odpovědí:
Dobry den,
pred mesicem pred nastupem na operaci plastiky kolene jsem absolvovala predoperacni vysetreni, kde mi byl zjisten vysoky tlak pres 160. Dostala jsem tedy leky, Agen 2x denne. Po lecich mi bylo nevolno, kdy byla volana i zachranna sluzba (tlak na hrudi vystrelujici do hlavy, pocit neustaleho busenni srdce, nevolnost). Leky byly tedy vysazeny a nahrazeny Prestarium neo. Po techto lecich opet nevolnost + otok jazyka a krku, spatne dychani a citlivost kuze (nejspise alergicka reakce). Nyni mi lekar predepsel leky, ktere by mi mely uz sednout, jedna se o Nebivolol Sandoz. 1/2 prasku rano. Bylo mi dobre ale ted po 14 dnech, se mi kazdy den v noci kdyz zavru oci a jdu spat silene mota hlava, mam jakoby pocit zavrate a pote mi zacina byt spatne od zaludku, dostavi se prujem. Pres den se mi hlava take obcas zamota ale neni to tak intezivni. Nyni jsem se uz nekolik dni nevyspala, bojim se zavrit oci a usinam vycerpanim az rano. Hlava me take boli, a kdyz si ji jakkoliv zmacku citim i jakoby brneni nebo jakysi tlak. Chtela bych i nazor i jineho lekare, zda to muze byt nezadouci ucinek tech leku, nebo se muze jednat o preblemy s tlakem, ci necim jinym, zavaznejsim. Dekuji za odpoved a vas cas. Hezky den
Dobrý den, léků na tlak je více druhů a někdy se lék hledá kratší, někdy delší dobu. Každému sedne něco jiného. Ještě jednou bych ověřil ale samotnou diagnozu hypertenze (vysokého tlaku). Můžete se doma měřit TK - aspoň 2x denně ráno a večer - v klidu za stolem. Pokud by hodnosty byly cca 140/90 nebo i vyšší - je to dokladem vysokého TK a musí se léčit. Pokud dělají léky problémy, konzultoval bych Váš stav ještě s internistou/ kardiologem - ať již ambulantně nebo v nemocnici.
S pozdravem

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.