Dobrý den, před 14 dny jsem se objednal k zubnímu lékaři v Bělehradské ulici v Praze (přijímají nové pacienty) s tím, že mám citlivý zub dole na chlad. V den objednání o mé osobě ordinace vůbec nevěděla, za to k zubaři jsem se dostal až za dvě hodiny od objednání. RTG sice udělali, zubařka prohlédla zuby a sdělila mi, že mám 3 záněty. Vůbec jí nezajímalo s jakým problémem k zubaři jdu, za to mi předvedla plejádu zubního ošetření za 20.000 Kč a vnucela bílou plombu. Jen za ošetření jednoho zubu si učtuje ordinace 4000,- Kč, čištení za 2000,- Kč a dentální poradnu za více jak 3500,- Kč. Je možné se objednat k lékaři, kterému úkony uhradí zdravotní pojišťovna? Děkuji
Dobry den pojistovna neplati vsechny materialy i vykony je normalni ze budete vsude doplacet
Přesně tak , jak píše kolegyně Bartošová. Ceny jsou v různých ordinacích různé a smluvní, zvl. nemá-li zařízení smlouvu se ZP.
Než usednete na křeslo, všechny tyto skutečnosti si zjistěte. Máte i možnost obrátit se na vaši ZP, aby vám našla stomatologa, který registruje nové pacienty a má s ní smlouvu.
Dobrý den, kvalitní lékař neřeší konkrétní zub, ale celkový stav pacienta. Je naprosto normální, že se u zubního lékaře platí, ne vždy je možné udělat ošetření pouze na pojišťovnu. Základní pilíř je před zahájením ošetření provést dentální hygienu. Hezký den