1 Počet odpovědí:
Dobrý den, poslední dny se klepu, bolí mě břicho a trošku mě pobolívá v krku, většinou se to projeví až v noci. Také pořád skoro myslím na dýchání, jakmile žačnu dýchat podvědomě hned si zase na to vzpomenu. Myslím si že je to že strachu, úzkosti nebo stresu ale chtěl bych odbornickou odpověď. Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den, ano, všechny zmíněné tělesné příznaky mohou být pouze projevem úzkosti, která může být jen přechodná a vázat se na nějaké těžší životní období, kterým si procházíte. Zároveň to ale mohou být počátky i jiné psychické poruchy, která by se bez včasné odborné pomoci mohla zhoršovat. Stejně tak zvýšená pozornost na dýchání může být projevem Vašeho aktuálního úzkostného nastavení. Pokud si sám toto vše spojujete s tím, že by mohla být příčina ve Vašem psychickém stavu, je velmi pravděpodobné, že to tak bude. Nicméně doporučila bych Vám zajít za praktickým lékařem a vyloučit somatické příčiny potíží. Případně se rovnou objednat ke klinickému psychologovi nebo psychiatrovi. Pokud Vaše potíže stále přetrvávají, vyhledala bych na Vašem místě odbornou pomoc co nejdříve.

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.