Dobrý den, po několika letech mi nezmizela bulka ani otok po kousnutí klíštětem na lýtku, rána brzy vyhnisla a byla dezinfikována několikrát. Typickou skrvnu při borelióze jsem neměl, nebolí to, nesvědí, jen je to nepříjemné na dotek, nepociťoval jsem žádné příznaky, problémy... O co by se mohlo jednat, může to být nebezpečné a je možné rychlé chirurgické odstranění?
Dobrý den, pokud se rána po klíštěti zanítila a zhnisala - tělo pak v místě vytvořilo více vaziva a proto asi ten útvar. Není to nijak nebezpečné. Spíše pokud to nějak vadí (esteticky, v pohybu,.. atd) lze se po vyšetření chirurgem domluvit na vhodném plánovaném odstranění. Odstranění není proto akutní.
S pozdravem
S pozdravem