Dobrý den,od včerejšího večera mě bolí bradavka na jednom prsu.Po zmáčknutí z bradavky vyteklo malé množství žluté tekutiny, zřejmě hnisu.Ke konci minulého roku jsem byla na sonu prsu a vše bylo v pořádku.
Chtěla bych vědět,jestli se nemůže jednat třeba o zánět a jak to řešit, vzhledem k současné situaci.
Děkuji.
Děkuji.
Dobrý den, pokud by se jednalo o zánět, bylo by kromě bolesti přítomno zarudnutí, zduření, zvýšená citlivost. Malá sekrece ze zdravých, nekojících, prsů je normální.
Jinak připomínám význam sebevyšetření prsů, pravidelné mammo kontroly (od 45 let věku).
S pozdravem MUDr. Hlaváčová
S pozdravem MUDr. Hlaváčová