Dobrý den, od dětství mám věčně studené nohy, i přes léto, nebo se naopak neskutečně potí. Ruce mám pořád v přiměřené teplotě. Nohy často studí natolik, že z nich jde chlad i do okolí, ale to je jediné stádium, kdy si vlastně všimnu, že studí. Je potřeba jít k lékaři? Popřípadě, co by to mohlo být? Nekouřím a cholesterol mám nízký. Děkuji
Dobrý den. Bylo by vhodné vyšetřit cévy na nohách a tzv pletysmografické vyšetření a chladový test. Zjistí se tak reaktivita cév na nohách a pak by byla vhodná pomoc s léky, které rozšiřují cévní stěnu právě periferních částech těla - rukou, nohou. Je dobře že nekouříte - to cévní potíže často i 100x zhorší. Na vyšetření Vás odešla Váš praktický lékař.
S pozdravem
S pozdravem